Metartävling med 23 deltagare

 HÅRSJÖ. Vindstyrkan tilltog efter hand vid metartävlingen runt Hårsjöns stränder. Från starten med tävlingen till dess avslutande var sannolikt vindstyrkan uppe i frisk bris. Den västliga vinden skulle vara idealisk för de 23 metarna men vågornas ”vita gäss” var kanske avskräckande för vattnets inneboende. Detta var den 51:a tävlingen med Hästhult AIK som arrangör

Kan det vara så att bättre chans finns andra sidan kamratens spö?

Metarna var på plats då startskottet knallade. Förrädiska krokar med lockande bete var inte alltid så attraktivt. Visserligen guppade krokar i samma följd då flötet följde vågornas rytm. Allt som oftast fastnade kroken i någon växtlighet. En och annan näckros eller vass kom i närheten av kroken, sen var det liksom kört.

Vid tidens början med dessa metartävlingar var det betydligt flera fiskfångare. Det var kanske nyhetens behag med officiell tävling runt stränderna. Dagens väder var kanske i viss mån avskräckande men en inbiten metare låter inte väder bestämma.

 Behagligare viloplats än vid Hårsjöns vågskvalp!

Start och målplats var förlagt till HAIK:s klubbstuga, Hårsjö gamla skola. Där hade tävlingsledare Kenneth Aronsson koll på läget.
Han delade också ut priser till de tre tävlande med högst antal gram i fångsten. 1, Knut Hansson, Bjärnum 550 gram, 2. Bella Holm, Hårsjö 500 gram och trea blev Sven Johannesson, Vittsjö med 475 gram. Nästa aktivitet för Hästhult AIK blir jubileumsträff den 5 augusti vid och i klubbstugan med föranmälan.

Top