LÄGRET I BROBY AVSLUTADES MED SOARÉ

Skriv ut

BROBY. Den gamla lagerlokalen vid Broby pappersbruk kunde knappast rymma fler då barnen från Tjernobyl bjöd på soaré. 

Bland de 420 besökarna fanns bra representation från bland annat Vittsjö, Emmaljunga och Verum. Före, under och efter soaréns program fanns flera korvgubbar som hade full verksamhet att servera mellanmål.

Några besökare i soarén som åkt från Emmaljunga.

Denna samling var slutliga framträdandet innan ungdomarna reser tillbaka till Ukraina. Efter en månads vistelse i Broby har ungdomarna varit delaktiga i 15 olika aktiviteter i kyrkor och andra samlingar. Vid sammankomster har gjorts insamlingar för att täcka lägerkostnaderna för lägret som uppgår till cirka halv miljon kronor. Kvällens kollekt blev 24 400 kronor. Vittsjöbördige prosten Sten Johansson från Teckomatorp deltog med en busslast besökare.

Ständiga pianisten Inng Yeremeyckuk torkade då och då bort svettpärlor.

I Broby framträdde de 35 ungdomarna som solister, duett, trio och större grupper. Det blev varierande program med sång och musik. Det svettigaste jobbet hade nog ständiga pianisten Inng Yeremeyckuk som gång efter annan fick torka bort svettpärlor då fingrarna hade löpt över hela tangentbordet. Hon tillsammans med körledare Alona Astashevas sjöng bland annat O store Gud. Vid ett par tillfällen var det även gruppens yrväder ”Lisa” som sjöng och gestikulerade i takt.

Populära och uppskattade lilla ”Lisa” fick en extra ros för trevligt framträdande.

Vädervisan inleddes med stilla fågelläte följt av galande gök och slutade med åskväder. I slutet av programmet kom även det Ukrainska flaggan upp som inramning av sången. Berit och Rolf Tillman förärades från ungdomarna ett konstverk i form av en tavla för deras arbete med lägret. Delvis på Svenska sjöng gruppen ”Man ska leva för varandra”.
Soarén avslutades med traditionella ”Natti natti” visan. Sen rusade ungdomarna ut bland publiken och delade ut mängder med natti natti kramar.

De 35 ungdomarna från Ukraina tackade för sig och allt tillmötesgående.

Inför julhelgen kommer flera av de aktiva lägerfunktionärerna att åka över till Ukraina för att dela ut välbehövliga julklappspaket till behövande familjer. Planering för nästa års läger börjar snart