Information om 60 gravplatser

Skriv ut

VITTSJÖ. Årets sista information om gravstenar på kyrkogården samlade nära 20 deltagare. Bengt- Arne Jönsson informerade och tämligen många olika synpunkter framkom. Det är till stor nytta för att komplettera och göra förteckningen så fullkomlig som möjligt.

Några av deltagarna lyssnar på informationen från Bengt-Arne Jönsson. 

Detta var 29:e året som dessa vandringar med information genomfördes. Detta är femte pågående gången som information om alla gravplatser lämnas. Sammantaget har omkring 75 vandringar företagits under dessa år. Kommande år beräknas alla gravplatserna på kyrkogården ha besökts. Därtill kommer minneslunden och askgravlunden. Dessutom blir det vidare information om gamla undansatta gravstenar. I flesta fall då anhörig inte i fortsättningen vill ha ansvaret för gravplats återgår denna till kyrkan. Gravstenen bevaras och placeras på annan plats.
Vid denna årets tredje information besöktes och lämnade information om 70 personer med gravplats. Överraskande regn kom samtidigt som det blev information vid sista platserna. Kerstin och Bengt-Arne Jönsson tackades med välförtjänta applåder för allt ideellt arbete före och under informationen.