Sensommarfest på Vittsjö Sjukhem

Vittsjö. Ja, nog är sommaren på väg att ta slut och då passar det bra med lite fest ute i trädgårdens lugna vrå. Det anser i alla fall de styrande på Vittsjö Sjukhem som tillsammans med sin personal har hjälp till med att fixa och dona.

Anhöriga inbjuds som vanligt att medverka tillsammans med de boende till en trevlig sensommar aktivitet. Dom håller naturligtvis tummarna hårt att vädret är med på festen. Dagen till ära så är även höns inbjudna, ett så väl mysigt tilltag. Även på den här sensommarfesten kan man spela på chokladhjul, köpa lotter, äta mjukglass eller varför inte en varm korv med senap på, det går alltid hem. Alla besökare och boende får varsitt häfte som gäller till allla aktiviter. Att sitta ner och dricka kaffe ute tillsammans med sina nära och kära med hembakta kakor är ju en bonus det också.

Barn från Vittsjö fritids med ledare framförde sånger som handlar om: Sommarlov, Den blomster tid nu kommer, Nu så vill ja sjunga, Idas sommarvisa och till sist en visa Du vet väl om att du är värdefull och efter ett uppskattat framträdande så överlämnade barnen en teckning där alla har varit med och skapat en färgglad tavla.

Några av de boende som njutit av skönsången 

Därefter sjöng trubaduren Anders Wallentheim några visor, bla Teddy björnen Fredriksson och Imse Vimse där åskådarna kunde sjunga med på den finger/hands aktiviteten och fick en varm applåd till tack.

Syskonkärlek

Margareta Swanlund, en av de anhöriga som är med på festen, tar tillfället i akt och tackar för en trevlig sensommarfest och säger också att hon är mycket tacksam för att hennes syster fick komma hit. Hon berättar vidare att detta är ett mycket trevligt äldreboende där personalen ger ett bra bemötande mot anhöriga men också till de boende, ett stort plus anser hon. Margareta avslutar med att säga ett hjärtligt tack till både personal och de styrande för ett helt fantastiskt engagemang.

Tvillingar i rött

Men nu fortsätter vi med att festa loss på glass och gofika. De äldre tvillingdamerna klädda i rött gillar verkligen mjukglassen. Jag lämnar gofikan och tar tillfället i akt och pratar lite med några andra som jag känner igen, jag måste bara ta ett foto där är nämligen fyra generationer gåendes mot mig på samma fest, Larsson/Svensson och de ställer gärna upp på en bild, tack för det.


Fyra generationer

Trivselfaktorn är hög på detta sjukhem, både här ute i trädgården men också inne i byggnaden. De som är ansvariga för den här verksamheten har verkligen tänkt till, de vackert inredda dagrummen, aktivitetslokalen, avkopplings-,ljus- och massagerum, frisör- och sparum samt skön konst uppåt väggarna och i ett temaskåp.

Dagverksamhet
 
Lilla matsalen

Frisörrum

En skön omgivning skapar ett lugnt och harmoniskt boende som kommer alla till dels. Personen som informerar mig om detta är verksamhetschef på stället. Hon heter Anne Nyström och berättar att den senaste tillbyggnaden av hemmet blev en bra komplettering, med bra ytor för de boende men också till personalen.



Skön blå konst

Tack för rundvisningen i den nya tillbyggnaden men även i den äldre delen av Vittsjö sjukhem.

Top