Just nu en underbar tid att vandra!

GÖINGENBYGDEN. Nu börjar tillsammans med våren en underbar tid att vistas i naturen. Hösten börjar så smått komma till bygden. Vissa tecken på detta ser man redan. När hösten kommer på riktigt, om några veckor, inträder dessutom årets vackraste färger i naturen! 

För en vandrare finns det många leder att välja på och flera av dessa har vi nära inpå ”knuten”. Leden runt Bjärlången, Möllerödssjön, Vittsjön, Lehulta-rundan, är några exempel. Vi är lyckligt lottade och har verkligen mycket att välja på.

Just första veckan i september brukar vara en vecka där man av olika anledningar gärna gör reklam för just vandring. Ibland finns det skördemarknader som dragplåster. Kommunen och Hovdala kör ”Vandringsfestival” nu på lördag och motsvarande sker naturligtvis på flera andra platser i närområdet.

Under tisdagen provade min fru och jag några av de leder kommunen gör reklam för på Hovdala. Det gamla militära övningsområdet är naturligtvis i sig ett underbart område, och för mig även som ”nostalgiområde” som före detta officer vid P2.

Denna tisdag då vi vandrade var vi helt ensamma. Inte en människa, inte en bil såg vi under hela vandringen, stillheten, tystnaden, ljuden från bäckar och fåglar, kom plötsligt tydligt fram. Naturligtvis hade några varit framme och förstört märkning av leden på några platser. Så onödigt, till vilken nytta!

Det är nu 17 år sedan kommunen tog över Hovdala militära övningsområde. Det som hänt under denna tid är att naturen på flera platser tagit tillbaka området, nu med lövskog och så troligen fortsätter att göra!

Efter avslutad vandring var det skönt att återvända till Hovdala. Att betrakta en fantastiskt välskött trädgård vid herrgården, gladde inte minst min fru. ”Pricken över I” denna dag blev dock servicen och den fantastiska maten vid restaurangen på Hovdala! Helt klart ”Dagens Vinnare”!

Man behöver absolut inte åka till Hovdala för att vandra, det finns som jag nämnde i inledningen väldigt många fina områden i vårt närområde. Säkert finns även restauranger i klass med Hovdala på ”hemmaplan”.

Hör gärna av dig med tips !

Top