Medborgarhuset fylldes under lördagen av skön musik

Skriv ut

VITTSJÖ. Spelmansträffen i Vittsjö lockade många spelmän och stor publik.

Det är den 19:e gången vi arrangerar spelmansträff i Vittsjö berättar Marie Bengtsson, som tillsammans med mamma Boel och syster Malin håller i träffen. I år är vi drygt 80 spelmän anmälda. Naturligtvis kommer många från närområdet men några har rest en bit. De mer långväga kommer från Munkedal och Borås, berättar Marie.

Det finns flera olika instrument anmälda idag, fiol, dragspel, munspel, trummor, bas, durspel och faktiskt även en som spelar på såg.

Claes Nilsson Eslöv, Manfred Schmidt Bromölla, Ante Green Eslöv med sina fina durspel

Nu skall vi snart starta med vårt ”all-spel”, det innebär att samtliga spelmän kommer att spela tillsammans i Teatersalen. Detta blir under en halvtimme. Sedan fortsätter det med med så kallat ”buskspel”. Spelmän samlas i grupper och väljer tillsamman låtar. Tyvärr medger ju inte vädret att vi kan vara utomhus men det finns gott om lokaler i Medborgarhuset, så det är inga problem, säger Marie.

Hur länge håller ni på att spela? Ja, klockan kommer minst att bli midnatt innan de mest spelsugna lägger av, avslutar Marie Redan under fredagen kom de första långväga spelmännen till Vittsjö och övernattade i husbil eller husvagn både vid campingen och vid Medborgarhuset.