Musiksaga på Vittsjö bibliotek den 10 oktober

VITTSJÖ. En intressant aktivitet väl värd att besöka, med Troll, spänning och vila - en musikstund för alla, liten som stor genomförs vid Vittsjö bibliotek tisdagen den 10 oktober mellan klockan 18 och 19. Gratis deltagande. 
På plats i biblioteket finns Åsa Håkansson, violinist och sångerska som leder programmet. 
Projektet är en del Unga Musik i Syds projekt i samarbete med Mötesplats Ljungdala , Trobecks asylboende, Vittsjö Bibliotek och Hässleholms stadsbibliotek. Projektet stöds av Sparbanksstiftelsen 1826.

Bakom projektet finns ”UNGA Musik i Syd” som är en del av Musik i Syd – en av södra Sveriges största musikinstitutioner. Verksamheten bedrivs i Skåne och Kronoberg med ett regionalt uppdrag att se till att barn och unga, under hela sin uppväxt, får uppleva levande musik.

I samarbete med professionella musiker och lokala arrangörer samlar och producerar man musikprogram för förskolor och skolor och en rad offentliga spelplatser, som konsertsalar, bibliotek, möteslokaler och festivaler. 

Varje år väljs ett nytt och varierat musikutbud med kraft att stimulera fantasi, uttrycksförmåga, tolerans och gemenskap.En annan viktig del av verksamheten handlar om att skapa tillfällen för barn och unga musikutövare att stå på scen inför publik, med eller utan etablerade musiker. Detta görs bland annat inom ramen för ”Det stora konsertkalaset” eller musiktävlingen ”Imagine”.

Top