Vittsjö SPF's månadsmöte gästades av Tomas Rosendal. Församlingshemmet i Vittsjö var platsen och vid de dukade borden fylldes platserna snabbt. Tomas berättar om sin far på ett både humoristiskt och respektfullt sätt. T ex om Fader Gunnars alla 74 böcker han skrivit ,och till och med 3 st för hand, hela 2000 sidor. Annars skrev han på en skrivmaskin som nu är Tomas och mer är som ett minne efter sin far. Tomas berättar också om Fader Gunnars stora intresse för att synas. Man kunde läsa om honom i de flesta veckotidningar och dags och kvällspress . Fader Gunnar njöt av uppmärksamheten.

Prästskruden och kalotten, det var så man var van att se honom klädd . Många trodde att Fader Gunnar var katolik ,men det var han inte utan kalotten han bar var egentligen en kvarleva från det att kyrkorna var kalla och prästen frös om huvudet.

Tomas berättade också om sina andra medlemmar i familjen mor och fyra syskon. Tomas egna upplevelser gick som en röd tråd genom föredraget och avslöjade många roliga episoder och också en kärleksfull far som styrde med bestämdhet under hans uppväxt. Man ville höra mer och mer men man ska sluta när det är som bäst och det gjorde Tomas.

Tack till SPF och Tomas som bjöd på en härlig eftermiddag.