PRO Vittsjö möte i oktober

VITTSJÖ. Vittsjö PRO förening fyller nu i höst 65 år och det ska firas lite extra. 

Som sig bör så hälsar föreningens ordförande Sivard Strand alla hjärtligt välkomna till detta oktobermöte samtidigt som han berättar vad som står på agendan idag. Mycket skall avverkas på kort tid så det gäller att hålla tidschemat. Han informerar oss om att det är olika kurser på gång, finns platser kvar att boka, PRO Skåne s möte är i år i Eslöv, ett info möte planerat för samorganisationen på Norra station i Hässleholm, PRO möte i Hästveda för de som är intresserade. Anhörig strateg för äldre finns i Hässleholm och hon heter Stina Lindén.

Men nu till en av dagens intressanta punkter, det handlar om data, mobil eller surfplatta och dess användnings område. Lars Klinthäll som är en av föreningens datamän informerar om intresseanmälan, det blir flera grupper så alla kan vara med. Start sker inom det snaraste och ökad IT kontakt på ”träffpunkt Linden”.

Snapphanebygdens sparbanks vd Jörgen Borgström som är med och sponsrar idag när föreningen fyller 65 år berättar att banken gärna är med och lär ut och stöttar så att flera kan lära sig att använda surfplatta/dator/bankid eller mobil. Han berättar också att det är inte hans banks egna beslut att sluta med kontanter utan att det kommer högre upp i bankväsendet. Berättar lite om det låga ränteläget som finns nu men framtiden kan vi bara sia om, han avslutar med att säga att räntorna kommer nog att höjas men att it media öppnar upp ut mot den övriga världen.

Sivard tackar så mycket för den bankinformationen och berättar vidare om studiecirkeln som i år har handlat om Gotland, om hur boulen har avlöpt. Att Hässleholms PRO har platser kvar till Ullared om nån vill åka med. PRO har fått en inbjudan av SPF Vittsjö till deras nästa träff. En inbjudan från ”energicenter” i Bjärnum har inkommit. Ingmar Nilsson berättade om månadens bild och hur man kan nå ut till flera när man marknadsför en vara, inte alltid så enkelt.
Under övriga frågor handlade de om ”träffpunkt Linden”, teater den 29/10, ring o boka plats finns kvar, om rabatt på inköp när PRO handlar på ICA. Att tiden då när PRO Vittsjö startades för 65 år finns det olika datum för men va då då.

Nu e de fika med smörgåstårta som Snapphanebygdens Sparbank har sponsrat, smaklig spis med kaffe och kaka därtill.
Som vanligt så finns det lotter att köpa och alla kan vinna.

Men nu blir det underhållning en stund av en dragspelande man som heter Christer Hjalmasson, han skall sjunga och spela för pensionärerna. Han visar samtidigt ett vackert bildspel med passande bilder, de flesta är tagna här nere i Skåne. Lite mellansnack med roliga vitsar och lite prat om de kända visorna inlindade i skön allsång med pensionärerna.
Ordföranden tackade för underhållningen och tillsammans med övriga ger en varm applåd. Träffen avslutades som vanligt med att nationalsången sjöngs.

Top