Skönsång ur kända operetter och musikaler i Teatersalen på söndagskvällen

VITTSJÖ. Inför en i det närmaste fullsatt Teaterlokal i Medborgarhuset gavs på söndagskvällen ”Tenore-Amore”. Det var sopranen Susanne Flink med tenorerna Nils Olsson och Johan Palmqvist och pianisten Tomas Johansson, som till vardags arbetar på Malmö Opera som gästade Vittsjö.

Publiken bjöds på musik ur operetter och musikaler. Nils inledde med ”Viva” (en fantastik dag), på italienska, en smekande musik. Programmet fortsatte med den genom Tom Jones kända ”Delilah”, framför av Nils o Johan.

Därefter bjöd man på nostalgi från 40-talet och krigstiden. ”Remind me of you” inledde detta sekel. Naturligtvis kom vår egen för perioden kända Ulla Billquist med. Hennes kända låtar ”Hur har du det med kärleken”, och ”Varför försaka en enda liten…” men naturligtvis även den kanske mest kända av Ullas låtar ”Han är min soldat” fanns med.

Nils Olsson

Nils fortsatte med en tysk låt som handlade om hur en person placerat en ”taggig” kaktus på sin balkong medvetet att denna skulle trilla ner till grannen under.

Havet, La Mer, var tema för nästa framförande, detta på franska. De två tenorerna överglänste varandra.

Johan Palmqvist

Du borde köpa dig ”en Tyrolerhatt” var nästa nummer. Under framförandet varvades det musikaliska framförandet med en del roliga historier. Så här långt hade publiken fått njuta till såväl svenska som italienska och franska, engelska och spanska låtar.

I pausen bjöds publiken utsökta snittar med vin eller alkoholfri dryck.

Efter pausen gjorde ensemblen reklam för Malmö Opera, där de för övrigt har sin dagliga gärning. Just nu medverkar de i ”Spelman på taket”. ”Om jag var en rik man” som inledde andra akten är taget ur denna musikal.

Inslagets på nostalgi-tema fortsatte trion med Audrey Hepburn. ”Moon River” som med de två vassa tenorerna Nils och Johan var mycket vackert.

Naturligtvis fanns även den för denna tiden store -Elvis Presley med. ”Always on my mind” - en av Elvis mer kända låtar framfördes av Nils o Johan, mycket bra.

Susanne Flink

”Rosor i Tyrolen” blev nästa framförande, detta av Susanne Flink och Nils Olsson. Johan och Susanne fortsatte med ledmotivet ur ”Glada änkan”, mycket proffsigt. Detta är deras jobb, det märktes. Därefter blev det ”Läderlappen”. Johan och Susanne spelade upp situationen där mannen med sitt fina fickur försökte förföra sin egen maskerade hustru.

Naturligtvis bjöds den överväldigade publiken på extranummer, framfört av hela ensemblen, det blev den neapolitanska ”Min Sol” eller kanske mer känd som ”O sole Mio”. Ett mycket passande avslut på en helt igenom trevlig kväll i Medborgarhusets Teaterlokal.

pianisten Tomas Johansson

Tänk vad ”lilla Vittsjö”, o teaterföreningen med Anita Tidblad i spetsen kan åstadkomma, otroligt!

Top