Den andra Julmarknaden i Emmaljunga

EMMALJUNGA. Temperaturen i Emmaljunga folkets hus var alldeles lagom. Besökarna vid föreningens julmarknad var orsaken till den fina gemytliga stämningen och temperaturen. Omkring 25 ”krämare” bjöd ut sina välsorterade varor. Är det julmarknad så är det givetvis stort utbud av tomtar och andra för julhelgen trevliga alster.

I detta marknadsstånd fanns både tomtar och köksredskap.

Det var andra året som föreningen Emmaljunga Folkets hus arrangerade julmarknad och tillströmningen av besökare hade i år ökat till några hundra personer. Besökarna kom från närliggande orter i tre landskap. Några tog sig till Emmaljunga som en återvändarträff från barn- och ungdomstiden. 

-Jag är jättenöjd berättade föreningens sammanhållande kraft, Gunilla Svensson. Hon hade all anledning att vara belåten vid serveringsbordet där både glögg och pepparkakor bjöds ut. Där fanns även utrymme för en marknadsfika

Här bjuds ut godis i strut eller plastpåse.

Mitt på planen framför Folkets hus fanns räddningsbilen från Emmaljunga brandvärn. Utrustningen visades och personal fanns på plats. Intill serverades korv och annat matnyttigt. Där bjöds ut skämtdräkter, fågelholkar, kransar, träslöjd och en del annat som tillhör ljusets högtid. Den som ansåg sig ha anledning att betala med det spektakulära Swish hade sin chans.

Denna unga försäljare bjöd ut allt för julen.

På plats fanns även Irene Jensen med sina äkta handgjorda silversmycken. Där fanns fingerringar tillverkade av silverteskedar! Den som fann det tilltalande med skilda klädesplagg för yngre generationen kunde stanna till vid dessa stånd.

Lämpliga boplatser till flygande gäster.

Knäck och andra godiskarameller i gammaldags strut kunde inhandlas. Lite varstans fanns tomtar av olika modell design. Hela tiden fanns så kallad laserfilm med bilder på den stora scenen som kombinerades med julmusik.
På julmarknaden i Folkets hus träffades tidigare bekanta. Det blev flera återseende glädjeyttringar i vimlet av marknadsbesökare. Kanske var det bekanta som inte råkats på längre tid. Här blev det återseende.

Föreningen är värd en eloge för satsningen då många andra orter har avvecklat detta folknöje. Nästa planerade samling blir vårmarknad den 24 mars och sen blir det dukat för café med utställningar den 22 april och 3 juni. Den lilla byn satsar för framtiden.

Top