Många snälla Tomtar besökte Bjärnum

Skriv ut

BJÄRNUM. När mörkret fallit över Bjärnum på söndagen, vågade de sig äntligen fram, Tomtarna! Det var inte bara en tomte, det var flera stycken. Och alla tomtarna var snälla och hade julklappar med sig till barnen.

För sjätte året arrangerade BGI sitt trevliga ”Tomte- Smyget”. Det var samling vid Sparbanksvallens huvudentré klockan 16. Barnen skulle därefter med sina föräldrar och i flera fall även sina mor o farföräldrar följa gångvägen. Denna var upplyst av av marschaller.

Efter en stunds vandring ”dök” plötsligt en tomte med ”tomtesäck” upp. Det visade sig att tomten hade presenter till barnen. Vissa barn var lite försiktiga medan andra inte var ett dugg rädda för tomten. Tomtarna fick massor av kramar av barnen.

Vid ett tillfälle upptäckte barnen en ”Jätte-stor” låda i skogen. Det visade sig att den var proppfull av julklappar. Här fick varje barn välja ett paket.

När man vandrat hela ”Smyg-rundan” bjöds det på varm chokladdryck i BGI:s värmestuga. Kanske kommer några barn att drömma om de snälla tomtarna de träffade i skogen vid ”Tomte-Smyget”.

Vi brukar ha mellan 70 o 75 barn varje år och det är säkert minst lika många i år, säger Caroline Hansson som är ansvarig för arrangemanget. Vi brukar genomföra ”Tomte- Smyget den andra advent, samtidigt som det är julskyltning i byn, men i år var vi tvungna att tidigarelägga en vecka. Hon berättar vidare att det är BGI som står är huvudarrangör men vi genomför det tillsammans med våra sponsorer, Bjärnums Konditori, ICA Supermarket Olof Nils och Hansons Elektriska. Alla marschallerna är sponsrade av BGI:s ”gubbalag”.
Naturligtvis skall vi försöka fortsätta med denna tradition, avslutar Caroline Hansson.