Blommor är hennes brinnande intresse

BJÄRNUM. Denna gång har jag träffat en tjej som har ett brinnande intresse för blommor och hon heter Zara Friman-Ask. 

Jag träffar henne i blomster affären belägen vid norra vägen i Bjärnum. Blomster affären har en central plats och med namnet Aralia, ett passande namn tycker jag. Frågar Zara om hur hon kom in på just blomster banan. Zara berättar för mig att redan vid unga år visste hon att det var blommor hon ville arbeta med. Efter den vanliga skolan sökte hon in på floristutbildningen i Kristianstad, för henne fanns inget annat hon ville arbeta med. Efter avslutad utbildning har arbetsplatserna varit både här hemma men också i grannlandet Norge, vilket var mycket spännande, allt inom blommor förstås.

Hon berättar vidare att hon kommer från Tormestorp men nu bor hon här i Bjärnum. Jag frågar henne om hur hon hamnade just här? Det var via hennes bekanta hon fick nys om att blomsteraffären var till salu, tog tillfället i akt köpte och startade sin egen blomsterlycka. Zara säger att det är enklare att bo på orten när man har en affär. Hon övertog den 2014, visst är det mycket arbete men man måste våga nu när man är ung. Det finns ju inga vilodagar men hon säger att hon får hjälp av sin familj men också från sina vänner, de är hon mycket tacksam för. Idag är ju en blomsteraffär inte enbart blommor det finns mycket runt omkring som också säljs här inne, även om blomster arrangemang till fest, bröllop, begravningar är den stora delen så tillkommer mycket annat varje vecka. Och just nu så lackar det mot en av de stora helgerna, julskyltning och blomstergrupper i mängder, spännande är det säger Zara.

Det känns bra att kunna inreda affären efter sin egen smak och upplägget efter mina egna ideér. Hon säger också att läget är ju bra, lätt att parkera och att hålla hög kvalité, miljö och att ha kunden i centrum, det arbetar jag för. Hon avslutar med att säga att ha en blomsterbutik är också ett sätt att ha en levande by. Framtiden kan jag bara spekulera i lite och det är ju att fler kunder hittar in till min blomsteraffär och att hjulen snurrar så att det går runt.

Mina förväntningar är ju en del av: att denna affärsidé fortfarande får finnas till och jag önskar alla en trevlig helg.

Top