Sånggruppen i Vittsjö under 2017

Skriv ut

VITTSJÖ. Traditionsenligt inleddes det nya sångaråret med övning inför Wittsjö hembygdsförenings årsmöte, då det uppdraget är det första som Sånggruppen har varje år. På årsmötet sjöngs det bland annat ”Var välkommen till Vittsjö”, ”Vår hembygdssång” och ”Gör nån glad”. 
I mars var det sedan dags att gästa söndagscaféet på Smyrna där vi deltog med sång och Claes Ruderstam med berättelser. Några dagar innan påsk åkte vi till Lyckåsa i Bjärnum och sjöng vårsånger vilket alltid blir uppskattat av åhörarna.

Sånggruppens underhållning på Lyckåsa blev uppskattat. 

På Valborgsmässoafton sjöng vi för första gången vid majbålet uppe på Skansen i Vittsjö. Manskören från Bjärnum inledde och därefter höll Elna-Maria Lindén vårtalet och sedan var det dags för Sånggruppen. När vi sjungit klart körde vi ut till Hårsjö och sjöng vid deras majbrasa. Dagen efter sjöng vi vid Uggletorpsstugan som vanligt. Det som däremot inte var som vanligt i år var det uteblivna Maj i by som fick vila eftersom vi var engagerade till Vittsjös firande på Skansen. Hur det blir kommande år återstår att se. 
Ett annat evenemang som vi i maj månad fick äran att medverka på var tältmötena på marknadsplatsen i Vittsjö då vi på torsdagskvällen deltog tillsammans med kyrkokören. 

Den 6 augusti arrangerade vi Allsång på Sjöstugan och det var växlande väder, gästen Lars-Bertil Bengtsson från Skafta, lotterier, våfflor och mycket sång.

Höst och 35-årsjubileum

Hösten kom så också husförhören i Emmaljunga och Hultatorp som vi i ”The Rockers” enligt tradition medverkade på. Prästen Stefan Dahlström höll i förhören och det är han som gett hos detta rockande smeknamnet.

Sånggruppens medlemmar samlade till jubileum vid Gräddhyllan.

Däremellan hann vi fira Sånggruppens 35-årsjubileum. Vi begav oss till Gräddhyllan strax norr om Markaryd och intog en smaklig söndagsmiddag. Efteråt delades det ut diplom och ros till Ingegerd Nilsson, Sten Telander, Gunnar Olofsson, Malin Bengtsson, Marie Bengtsson och Boel Bengtsson för sina insatser i sånggruppen. Arne Persson sjöng även en hyllning som han skrivit en tidig morgon. Firandet ramades in i en mycket vacker omgivning.

De diplomerade sångarna fick utmärkelse vid Gräddhyllan.

I oktober hölls sång- och berättarkväll i Hårsjö skola där vi sjöng sånger som hade anknytning till skolan och Claes Ruderstam berättade om en familj där några reste över till Amerika. I november åkte vi ännu en gång till Lyckåsa och sjöng för de boende där. Några dagar senare sjöng vi på hemvändar- och hembygdsgudstjänsten i Vittsjö kyrka som hade besök av biskop Johan Tyrberg, vilken även höll i predikan. Efter gudstjänsten serverades sånggruppens egenbakade äggakakor i församlingshemmet och sedan berättade biskopen om sina vittsjöminnen.
Sångaråret avlutas i december med lite julsång och sedan börjar ett nytt år med förhoppningsvis lika många roliga evenemang.