Birgitta och Jan-Erik årets Vittsjöbor

VITTSJÖ. Årets Vittsjöbo 2017 blev två eldsjälar. Det var 28:e året som denna utmärkelse delades ut till personer som gjort Vittsjö mer känt, eller utdelning till personer som utan egen vinning utfört något särskilt för bygden. I år tilldelades utmärkelsen till Birgitta Gertsson och Jan- Erik Tidblad. Utdelningen skedde i Linden i samband med Träffpunktens julavslutning.

Årets Vittsjöbor blev Birgitta Gertsson och Jan-Erik Tidblad. I mitten Leif Thånell som överlämnade certifikaten från gruppen.

Motiveringen för utdelandet av årets certifikat var: "För ditt mångåriga arbete med att driva och göra Linden till en så uppskattade träffpunkt."

Vid tidigare utdelningar av Certifikatet har en eller två personer fått denna lokala utmärkelse. Initiativet certifikatet är helt privat utan någon organisation bakom. I år var det ovanligt många förslag som kommit in till gruppen som utser och delat ut certifikatet. 

Det var inga långa överläggningar utan gruppen insåg snart dessa två mottagare var de mest lämpade. Båda två har utfört stort arbete med att sköta verksamheten i lokalen som är öppen för alla sammankomster. Flera föreningar har sina träffar där under förutsättning att lokalen lämnas i samma skick som vid tillträdet. Träffpunkt Linden är en samhällsnyttig organisation som kommunen tillhandahåller åt ortens sammanslutningar.

Gruppen som utser Årets Vittsjöbo består av Ebbe Persson, Ewa Wendt och Leif Thånell.

Top