Julmarknad på Vittsjö Sjukhem

VITTSJÖ. Fredagen den 15 december var en spännande dag för de boende på Vittsjö Sjukhem.

På grund av snöfallet hade verksamhetschefen Anne Nyström med personal fått skotta snö framför stånden och all personal ställt upp för att göra dagen så trivsam och upplevelserik som möjligt för både sina boende och deras anhöriga. 
I år var det andra gången som det anordnades julmarknad för de boende och deras anhöriga, och ingenting verkade fattas!

Tomten Anders tog emot och delade ut ett häfte med kuponger till alla begivenheter där ”Tomteluvsklädd” personal hade hand om, lotteri, chokladhjul, spunnet socker, popcorn, varm korv, glögg och pepparkaka och åktur med de två nordsvenska hästarna Torp-Tum och Torp-Tak. Körde hästekipaget gjorde ägaren Sigvard Gustavsson själv, som hade ytterligare 8 hästar hemma i Lilla Frösboholma.

Gunilla höll till i lottståndet.

Irene snurrade på chokladhjulet, ibland flera gånger för att det skulle bli en vinst!

James, som kom från USA hade turen att vinna choklad, som han tycker så mycket om. Jeanette hjälper honom.

Korv och glögg serverades av Marie och Fatime

Ett luciatåg från Fritidshemmet spred glädje med sina sånger, något som verkligen uppskattades av alla.

Glada var också barnen som efteråt fick ta lotter, äta spunnet socker och åka en rundtur med hästarna.

Vittsjö Sjukhem ägs av Vittsjöborna och tillika syskonen Caroline Anglefalk-Åberg och Claes Anglefalk.

Här flankerade av verksamhetschefen Anne Nyström. Här finns två avdelningar i ljus och trivsam inredning; en demensavdelning med 17 boende och en psykiatriavdelning med 22 boende från Stockholm till Skåne. Under samma tak finns bland annat ett kök, där all mat lagas från grunden, aktivitetsrum med sinnesrum med aktivitetspersonal, en härlig trädgård mm.

Husdjur är också tillåtna, så här finns både hund och katt. Ingrid och Anders Larsson besökte julmarknaden som anhöriga till Lilian 96 år, trivs alldeles utmärkt på boendet, och sonen Anders känner sig trygg med den engagerande personal som finns runt hans mor.

Man fick intrycket av att alla trivdes här, både boende och personal. Att vi som besökte Vittsjö Sjukhem trivdes med det fina arrangemanget fanns det inget tvivel om!

Top