Juletid på träffpunkt Linden

Skriv ut

VITTSJÖ. Nu är det inte många dagar kvar för ”Träffpunkt Lindens” sammankomster, som många vet så är det en öppen mötesplats för alla invånare i Vittsjö. Mötesplatsen har funnits i många år och där samtliga arbetar ideellt. En liten tapper skara som fixar, donar och idag så är det fest, det är dukat i lokalen för drygt 50 personer och alla får plats.

Dagens värd Jan Tidblad, hälsar alla hjärtligt välkomna till denna eftermiddagsträff, ger information på hur upplägget löper. Tomten har kommit och de blir hans uppgift att bjuda på varm glögg och pepparkaka ”vassegoa”, så kom fram och smaka.

Tomtenissarna drar en vals på dragspelen och andra välkända julmelodier, de blir också hjärtligt avtackade för deras härliga dragspelstoner med ett paket var och med en varm applåd. 

Ingen fest utan lotterier och vinster, presentkort skänkt av Gränsbygdens köpcentrum AB, chokladbollar från Herrgårdstoppen och en bra bok. Men också andra lotter med chans till vinst till hugade spekulanter, som Träffpunkt Linden skänkt. Eller varför inte gissa dockans namn och vinna henne, tyvärr ingen hade rätt namn denna gång men kanske nästa, vem vet.

Men nu e de dags för ”mad”, nu kommer de glada tjejerna med dagens första tallrik och de säger smaklig spis och att varmrätten kommer senare.

O visst var maten god, mm en försmak inför julen. Musik på maten passar alltid lika bra o flera julsånger klingade glatt. Under tiden så var konversationen rätt så hög och det brukar tyda på att trivsel och ett trevligt umgänge vid borden infann sig. Ett tillfälle att träffa vänner och även prata med nya. Vad brukar det vankas efter ett härligt smakligt julbord, -jo kaffe med en mandelmussla fylld med grädde och sylt. Därefter blev det ”Tomten” skriven av Vikter Rydberg och den lästes av Ann-Marie.

Men allt har ett slut, så Jan ropade på tjejerna i köket och tackade dom alla för ett gott samarbete, service och ett förstklassigt arbete och önskade alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

Han tackade alla de andra som har gjort en insats under året, för utan dom så blir det ingen ”Träffpunkt Linden”. Så ni är välkomna att hjälpa till om intresse finns för fler händer behövs. Han informerade också att under våren fanns det möjlighet till hjälp med IT problemen på tisdagar 13-15 med start den 23 jan-2018. Fortsätter med att berätta att det är öppet på träffpunkt Linden julaftonsdagen mellan 1200-1400 och att ICA betalar för de kalaset men anmälan måste göras.

Jan avslutar med att önska alla som är här idag en deilig och fridefull Jul och ett Gott Nytt År 2018.
Passar också på att välkomna alla åter nästa år till ”Träffpunkt Linden”.
Denna trevliga och varma julfest är slut för denna gång och tomtenissarna ger oss en mysig avslutning med lite mer julmusik.