Årliga julfesten med PRO i Vittsjö

Vittsjö. PRO:s Ordförande Sivard Strand hälsar alla hjärtligt välkomna till denna eftermiddagsträff och berättar i korthet vad dagen har att erbjuda och lämnar sedan över ordet eller rättare sagt sången till PRO s egen sångkör. Tyvärr var kören lite naggad men med två dragspelsspelande tomtar så blev det bra ändå. De började med att sjunga ”Låt mig få tända ett ljus" och fortsatte sedan med "När ljusen skall tändas där hemma”, en bra start för dagen.

Ett vackert dukat bord med sill och andra goda smårätter väntar på oss och det mesta är hemlagat. Men nu är det dags att börja och de är nog många som börjar bli hungriga, det smakar ju alltid bra när det är framdukat. En trevlig stämning infinner sig runt omkring i lokalen och vid borden och feststämningen höjer sig markant och sorlet likaså.

Under tiden som vi väntar på maten, kan man passa på och köpa lotter, vinsterna är många och alltid är det nåt som kan va bra att få. En julbock men också många andra vinster som är skänkta av PRO medlemmar.

Mm maten smakade riktigt gott. Men nu så släcks det ner och luciaföljet med stjärngossar träder in i salen och de sjunger så vackert. Många jul/luciasånger blir det, bland annat, Advents rapp, Du lilla lussebrud, Nu är glada julen här och stjärngossarna framförde Staffan var en stalledräng. Det var tjejer från ungdomskören, diskanterna och Maria kören som stod för årets luciafirande hos PRO Vittsjö. Där efter så framförde Mats Lunnergård och Sam Larsson tre julmelodier.

Festdeltagarna gav en varm och lång applåd för ett mycket bra framförande. Därefter serverades julegröt med saftsås och kaffe med pepparkaka. Men även den skönsjungande luciaföljet fick en god fika och det tyckte även åhörarna de var förtjänta av.

Ordförande Sivard tackade sångkören med en blomma, de dragspelande tomtarna, men också kökspersonalen som lagat den goda maten. Han tackade även de medlemmar som gjort iordning lokalen för denna fest, men även dom som varit delaktiga under året som gått. Dags att plocka fram samtliga lottor, nu är det dragning och alla vinner stort som smått. Månadens tavla gick till Ulla o Kurt Aronsson, lycka till med den.

En eftermiddag i glada vänners lag går dagen ganska så snabbt förbi, vi väntar på tomten och få tända några ljus. Nu är det slut för denna gång men först innan vi säger hejdå till alla så sjunger vi tillsammans Nationalsången. Väl mött år 2018.

Top