Jakten på julskinkan

BJÄRNUM. Varje år arrangerar förra årets vinnare ”Skinkjakten” för klubbmedlemmarna i OK Torfinn. Det är såklart en fantastisk prestige att vinna denna tävling. Första priset består av en julskinka att pynta julbordet med, samt då denna ärofyllda uppgift att få arrangera nästa års skinkjakt. Det bästa med tävlingen är att det inte nödvändigtvis är den snabbaste löparen som vinner tävlingen, utan snarare den löparen med störst självinsikt. Alla former av tidtagningsredskap är förbjudna och innan varje löpare ger sig iväg ska denne ha gissat sin tid. Den löpare som kommer närmst sin gissade tid vinner! Spännande va!

Orienteringsbanan i Stora Skinkloppet

I fjol vann Agneta Erfors med två sekunder från sin gissade tid. Den 9e december i år arrangerade hon tävlingen vid klubbstugan och fick hjälp av sin godtrogna sambo med banläggningen. Hur var då banorna? Och skogen i allmänhet? Jo, det ska jag berätta. Den var blöt. Väldigt blöt. Ungefär så blöt att det rann in vatten i skorna i vartannat steg man tog. För att riktigt förstå hur kallt det här blöta vattnet var så låg det ett lager nyhaglat hagel på marken också. Men själva orienteringen var klurig och utmanande. Extra klurigt då orienteringssäsongen ligger lite på is så här års och själva tänkandet är lite rostigt. Efter tävlingen bjöds det på en varm bastu och välplanerad lyxig fika som arrangören hade ordnat.

De gissade tiderna skiftade mellan 40 och 82 minuter medan måltiderna skiftade mellan 27 och 96 minuter. Differenstiderna däremot skiljde sig med 23 minuters felgissning för den optimistiska löparen och 15 sekunders felgissning för den mer självinsiktfulla löparen. Det absolut stabilaste loppet på Stora skinkloppet gjorde Peder Nilsson som kammade hem både julskinka och segeräran. På andra plats kom Simon Preutz som var lika lycklig (om inte lyckligare) över sin placering. Lilla skinkloppet vanns av Bengt Edvardsson och Pepparkaksloppet vanns av ingen mindre än Oskar Persson.

Här står pristagarna i årets skinkjakt

Nu närmar sig orienteringssäsongen sitt slut men startas upp igen på nyårsdagen med Nyårsorientering i Tormestorp för den morgonpigga. Därefter får man vänta till första helgen i mars innan tävlingarna drar igång lite mer kontinuerligt. Under tiden löptränar vi flitigt på lördagar klockan 10 med klubbstugan bredvid Möllerödssjöns badplats som utgångspunkt. Efter träningarna utlovas bastu och mycket fika. Alla som är träningssugna i vinterkylan är inbjudna att delta. Välkomna!

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA ÖNSKAR MEDLEMMARNA I OK TORFINN!