Trettondagen med skön musik

Skriv ut

MALMÖ. Eftermiddag med skön musik och härliga människor runt omkring en, kan de bli bättre? O ja minns då för länge sen.

En omtalad film som kom till stan för många, många år sen, jag blev bjuden av min dåvarande arbetsgivare på ett biobesök och på biografduken våren 1966 visades filmen ”The Sound of Music” i staden Malmö. Denna film som är baserad på en verklig historia från slutet av 1800 talet och in på 1900 talet. Filmen handlar om en familj von Trapp och som hade premiär 1959 på Lunt-Fontanneteatern i New York, där den blev både rosad och risad av kritikerna, men folket strömmade till och det blev en musikal/Film succé som håller än.

Men som då, år 1966 var för mig ett helt fantastisk upplevelse, biofilm på stor duk och sluttande golv så alla kunde se och med ett ljud som inte gick av för hackor. Det var då, men nu idag är det lika härligt igenkännande alla dessa underbara sånger som man kan sjunga till, de flesta sitter kvar i minnet. En eftermiddags stund med sprudlande musik och man blir såå glad av dessa härliga toner.

En helt fantastisk eftermiddag med härlig musik som har stått sig i alla dessa år och som nu framfördes av både kända men också av många lovande/blivande sångfåglar på Nöjes Teatern i Malmö. (Inga namn och ingen glömd)
Visst är det nåt särskilt när man kommer samman med andra likasinnade som just gör precis som jag, älskar denna historia, musiken och den härliga stämning som infinner sig. Visst har jag tittat på tv filmen ett antal gånger och den är bara så bra och den håller måttet fortfarande.

Alla dessa härliga och duktiga aktörer som framför alla de välkända filmscenerna med vacker och sprudlande sång. Orkestern som man endast hör är ju en fantastisk sammanställd skara som kompletterar varandra för att genomföra denna musikal som tillhör de verkligt stora musikalerna genom tiderna. Tack för den goa stunden.