Nytt år och ett att lägga till de andra!

Skriv ut

VERUM. Oskrivna pappersark och ett nytt år ligger blankt framför en och nu är det tid för första SPF mötet för pensionärerna i Verum. Idag börjar mötet lite annorlunda, idag är det parentation då tänds det ett ljus för varje medlem som avlidet under det gångna året. SPF kören sjunger, ”Tysta skyar och Jag går över ängarna bort” två sånger som de avlidna gillat, en stunds tystnad följer.

Hjärtligt välkomna skall alla vara säger ordförande och ger en kort info om vad mötet skall innehålla idag. Som vanligt läses föregåendes protokoll upp och godkändes. Rubriken övriga frågor: 

Kjell-Uno Ögren berättade om att nästa möte som samorganisationen blir den 15 jan, angående studieämne så ber han om nya trevliga/spännande resmål  som kan vara intressant för studiecirkeln att läsa om, t.ex Skarhults slott. Under övrigt kommer det också upp att starta bowlingen, minska utgifter angående blommor och det godkändes. Ordförande informerade om att nästa möte är årsmöte och alla som vill gå av sina uppdrag skall meddela detta snarast.

Och nu så hälsar han dagens underhållare välkommen och lämnar över ordet till Tomas Rosendal. Han skall den närmaste timmen underhålla oss pensionärer med sina personliga minnen om sin far, som är mer känd under namnet Fader Gunnar. Som arbetade under många år i Osby och det var då under den tiden som han blev rikskänd och fick namnet Fader Gunnar, och det hade han själv inget emot.

Tomas berättade för oss med en härlig inlevelse om hur hans uppväxt var där hans far stod i fokus. Redan på 50- talet så var han veckotidningarnas favorit och var som Tomas sa; Fader Gunnar älskade verkligen att stå i rampljuset, han var speciell, lite tokig med upptåg både i hemmet men också utanför. Hade en helt fantastisk självkänsla, som han använde till sin fördel många gånger. Så året 1962 då invigdes Gratia Dei - Guds nåde, som är ett av hans verk, som han hade genom alla år tiggt pengar till, för just detta ändamål. Han har också skrivet många böcker, medverkat i media och hade internationella kontakter över hela världen som gav honom inspiration för att fortsätta sitt arbete. Timmen är slut och han får en varm applåd för en trevlig underhållningstimme.

Lotteridragning som vanligt, Inga-Maj tackar så mycket för de fina vinsterna, men det har även bjudits på god fika med mackor och underbara hembakta kringlor. Men nu är det slut för idag och mötet avslutas som vanligt med nationalsången.