Vittsjö startade hårdträning på Österås

Skriv ut

VITTSJÖ. Med 91 dagar kvar till seriestart av den damallsvenska serien, startade under torsdagskvällen Vittsjölaget den gemensamma träningen, med sikte på seriestarten i april.

En stor styrka i årets lag är att huvuddelen av fjolårets spelare valt att stanna kvar i klubben. Därmed fanns i stort sett hela det kommande laget på Österås konstgräsplan på torsdagskvällen. Ännu återstår att värva någon enstaka spelare, men huvudstommen finns som sagt redan på plats. Spelarna känner varandra mycket väl och detta gör att man kan starta ”lagbygget” på en högre nivå än tidigare år. 

Det var Thomas Mårtenssons nye tränarkollega Matthew Ross, som ledde kvällens träningspass.

Vittsjölaget går nu in i en mycket intensiv träningsperiod. Det handlar bland annat om gemensam tuff och varierad träning sex dagar i veckan fram till den 14 april då serien för Vittsjö del drar igång med ett Derby på bortaplan mot Kristianstad. Därutöver finns enskild träning!


Under de 91 dagar som återstår till seriestarten, finns förutom hårdträning, fyra intressanta träningsmatcher inplanerade och dessutom tre matcher i Svenska Cupen. Dessa sju matcher + hårdträningen före seriestart, borde bädda för att Vittsjölaget skall vara väl förberett då serien drar igång.

Nu hoppas vi att målsättningen för 2018 läggs ordentligt högt och inte ”försynt” som i fjol. -Målet borde vara, att i år vara med i toppstriden, med andra ord i den övre hälften av tabellen. Detta är inte fel och är absolut inte orealistiskt sett mot spelarnas individuella kvaliteter!

Vårens matcher är utomordentligt viktiga! Med tanke på styrkorna i Vittsjölaget som tidigare nämnts, finns förutsättningar för väldigt många ”tre-poängare” innan sommaruppehållet efter matcherna den 8 juli. Det som krävs är superviljan och precisionen i avsluten att våga göra de där även oväntade målen, -dessutom många mål! Förmågan till många mål finns redan i laget!

Under hösten kommer lätt skador för alla lag, därtill kärvare väderlek och mer samspelta lag vilket gör alla matcher mycket jämnare och svårare att vinna.

Inte minst under hösten kommer självklart ”den viktiga extra spelaren” in, den ”spelare” som behövs i alla men speciellt i de svåra situationerna. -Den engagerade publiken, som högt och ljudligt stödjer sitt hemmalag, denna publik finns redan i Vittsjö, men borde bli större!

På plats i ”snålblåsten” på Österås fanns naturligtvis den tappra eliten av dessa Vittsjö- supporters. Denna skara är utomordentligt viktig för laget. Flera av medlemmarna åker långa resor för att stödja laget vid deras bortamatcher. All heder åt denna trogna skara ”elit-entusiaster”!

Säkert minns du hemmamatchen mot Hammarby i fjol! Då bortalagets verkligen ”lilla” hejarklack överröstade hela Vittsjö-publiken, -skämmigt! Jag har i tidigare artikel efterlyst en enkel ”Hejar-visa” för att stävja dessa bortalagens ”skamliga påhopp”!

Det är nu hög tid för alla musikaliska supporters att ta fram en enkel, slagkraftig visa med syfte att stödja vårt Vittsjölag. Skicka gärna in text och melodiförslag till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så kommer vi att i god tid publicera.
Eller varför inte sjung in visan och skicka länk till adress enligt ovan.