Hemlagat för 13,9 miljoner kronor vid Vittsjö skola

Skriv ut

VITTSJÖ. För närvarande är en del av skolgården vid folkskolan uppgrävd. Med tiden, hösten 2018 kommer skolköket att vara i godkänt skick för tillagning av skolmåltider för eleverna.

En del av skolgården är uppgrävd men skall vara återställd till hösten.

Sedan skolköket inte hade godkända lokaler har maten tillagats på Hässleholm Tekniska Skola och sedan transporterats till Vittsjö. Under nästa termin kommer maten att tillagas i Vittsjö.

Skolköket var inte godkänt för tillagning av mat. Det var hälsovårdande problem som uppstått med bland annat fukt. Dessa problem skall nu vara eliminerade då utbyggnad också har skett av kökets yta. Själva matsalen har oförändrad yta men antalet sittplatser har ökat. Skolköket kommer framöver att vara fullt tillfredsställande med bland annat fettavskiljare från köket.

Ytan på skolgården har minskat men projektledare Henrik Holmelin bedömer att tillräckligt utrymmen fortfarande skall finnas på skolgården. Entreprenadsumman är 13,9 miljoner kronor och därtill kommer övriga kostnader på cirka 0,5 miljoner kronor. Inom några månader kommer eleverna vid Vittsjö skola att få mat direkt från spisen utan några mellanhänder.