”Vinterfåglar inpå Knuten” 26 - 29 Januari 2018

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Så roligt att du vill vara med och räkna fåglarna!

Blåmes vid Uddvägen i Vittsjö

Det har nästan blivit tradition att sista helgen i januari genomförs fågelräkning vid fågelbord runt om i Sverige. Detta är ett evenemang som arrangeras av Sveriges Ornitologiska Förening ”BirdLife Sverige”. Denna trevliga fågelräkning startade redan 2006. Kommande räkning är med andra ord den trettonde året i rad.

En bra hjälp vid räkningen kan vara att använda Sveriges Ornitologiska Förenings app ”Vinterfåglar” för att registrera dina observationer vid fågelbordet. Appen går enkelt att ladda ner från App Store eller Google Play. Givetvis är ”Appen” helt gratis. I Appen finns förutom en räkningsfunktion även flera bilder och läten på de flesta arter som kanske finns vid just ditt fågelbord kommande helg.

En ny hjälp vid rapporteringen är också att det på rapporteringsformuläret finns fina bilder på de flesta fågelarter som besöker våra fågelmatningar. Känner du dig osäker på någon av fåglarna vid din matning, kan du jämföra ditt intryck med bilderna i formuläret. Från och med i år kan alla som rapporterar också se statistik från den egna matningen. Men för att detta ska fungera perfekt, krävs att man rapporterar med en korrekt adress till platsen där matningen finns.

Mer information finns på SOF ”BirdLife” hemsida https://vinterfaglar.se

Logga in (för dig som rapporterat även tidigare år via email)

Registrera dig (för dig som inte rapporterat tidigare)

Top