En eftermiddag tillsammans med SPF i Vittsjö

Skriv ut

VITTSJÖ. Ett nytt år, en ny månad har kommit och februari är ju den månad som oftast varje förening håller sitt årsmöte. Alla pensionärer har ju förmånen att välja/besöka ortens pensionärsföreningar, o vilken tur att det finns två. Idag så har Vittsjö SPF årsmöte med parentation.

Ordförande Kerstin Thånell öppnar mötet, hälsar alla hjärtligt välkomna till denna eftermiddags- stund. Som traditionen är så tänds ett ljus för var och en medlem som avlidet under året och därefter så läste hon några verser av B, Zetterlind och H, Martinsson som sen följdes av en tyst minut.

Sven-Erik Henriksson och Kerstin Thånell

Dagordningen för årsmötet presenterades och godkändes, sekreterare för dagen valdes Sven-Erik Henriksson. Ordförande har ju som hon poängterade flera gånger att hon har en bra styrelse som arbetar tillsammans och de gör alla ett bra arbete. Punkterna på årsmötet följdes och avlöpte i rask takt. Några medlemmar valdes åter för en ytterligare period och det blev nyval på nån post. Verksamhetsberättelse för året lästes upp, likaså en årsredovisning som handlar om föreningens budget lyftes fram. En nyhet var ju att nästa år höjs medlemsavgiften med en femtiolapp upp till 300kr/år, de blev ett bifall, -ja. Inga motioner har inkommit, styrelsen får ansvarsfrihet även kommande år.

Anne-Marie Ström visar några bilder som är tagna under året med olika teman i för varje månad som gått, bland annat från modevisningen, lite tips om blommor, musik, föreläsare, grillafton, tränaren från Vittsjö damfotboll och några bilder från julbordet som de alla var eniga om att det var delikat. Så visst har det varit ett rikt och blandat på mötestillfällen hos SPF Vittsjö. Anne-Marie får en varm applåd för sitt vackra bildspel.

Även de långväga pensionärsparet som kommer från Fjälkinge och som valt att vara medlem här i SPF Vittsjö, de tycker om att tillbringa denna fredagseftermiddag i glada, trevliga vänners sällskap.

Kaffedrickning med en hemmagjord semla till, smakades helt underbart och lotteriförsäljarens lotter försvann kvickt, vinst till alla. Jan Tidblad som har hand om IT påminner alla att varannan tisdag på ”Träffpunkt Linden” finns det hjälp att få med just IT, mobil osv öppet mellan 1300-1500.

Nu tar ordförande Kerstin än en gång micken i sin hand och tackar styrelsen men också alla de andra som arbetar i det tysta för att allt ska fungera när det är sammankomst för månadsmöte, inköp, dukning osv. för ett mycket bra samarbete. Avslutar med att säga tack för idag och på återseende så ses vi nästa månad.