Mobil polisstation i Vittsjö

Skriv ut

Vittsjö. Kommer inte polisen till dig så kommer du till dem. Så är det varannan tisdag förmiddag då den mobila polisstationen stannar till på ICA-hallens parkering. Antalet fasta polisstationer på landsbygden minskar och då kommer den mobila stationen. Den rullande polisstationen har samma utrustning som vilken annan polisstation som helst.

Anders Greger, Göran Svensson och Magnus Gustafsson framför den mobila polisstationen.

Tre polismän bemannar stationen. Så var det även i tisdags. Då fanns Anders Greger, Göran Svensson och Magnus Gustafsson på plats. Dagens väder var inte den lämpligaste för vandring till mobila stationen men några besökare kom. Det blev synpunkter på orten som sådan, det blev även frågeställningar. Det kan va mycket som rör sig i hjärnan men då polisen kommer kan tankarna släppas fria.

De mobila poliserna med stationering i Kristianstad har elva tätorter att besöka i nordöstra Skåne. Detta system har provats på andra orter och slagit ut bra. Därför kommer samma system att tillämpas inom detta område. Mobila stationen kan klara av alla aktuella ärende utom utfärdande av pass. På nästa tisdag förmiddag finns åter den mobila polisstationen på plats. Platsen är strategiskt vald då besökare till ICA-hallen har nära gångavstånd till polisstationen.