Vittsjö spelade oavgjort under lördagen

KRISTIANSTAD. Oavgjort derby Vittsjö- Kristianstad, körsång väntar i Vittsjö, balett i Östersund!

Det blev en jämn match i svenska Cupen där hemmalaget Kristianstad får tillskrivas de mest farliga målchanserna men matchen slutade oavgjort. Kristianstad, stärkta av en rejäl vinst mot Qviding med 7–0 trodde kanske att Vittsjö skulle vara en ”munsbit”. Så blev det dock inte!

Vittsjö bjöd på ett försvarsspel som hemmalaget nog inte väntat. Även om Kristianstad inledningsvis dominerade matchbilden mot Vittsjö och skapade flera riktigt fina målchanser så fick man aldrig in något avgörande. Inte ens när man fick spela med en man mer under de sista 20 minuterna. Detta visar att Vittsjös defensiva spel fungera riktigt bra!

– Det positiva är att vi inte släpper in mål, säger Elisabet Gunnarsdottir, tränare för Kristianstad, men det är inte så bra att vi inte gör mål på våra chanser.

-Jag är inte nöjd med den första halvleken, säger Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjölaget. Den andra var bättre. Vittsjö fick Hannah Wilkinson utvisad och spelade därmed under 20 minuter med en spelare mindre. Oaktat detta lyckades Vittsjö hålla nollan! Naturligtvis är jag nöjd med oavgjort i matchen, säger Thomas Mårtensson.

Några frågor till Thomas Mårtensson:
Hur upplever du laget 2018?
-vi har en mycket starkare trupp på bänken i år.

-Hur upplever du Mathew Ross?
Han har förmågan att driva laget, vi kompletterar varandra bra som jag ser det!

-Thomas, Östersund har gått långt med lite ovanliga metoder, har du funderat på detta?
-Absolut, -jag vet att flera i laget är duktiga sångare, o funderar på att starta en kör. Vi behöver till detta en duktig körledare.

Vi får hoppas att team Mårtensson/ Ross spänner ”bågen” ordentligt under kommande säsong. Att de coachar med spelare så att varje match avgörs redan under första halvlek!

Årets damallsvenska serie startar för VGIK del med bortamatch. Passligt nog mot Kristianstad den 14 april. Boka detta datum! Du behövs i ”hejarklacken” på Vilans A-plan klockan 13.30 denna dag!

Första hemmamatchen på Idrottsparken kommer den 22 april då svenska Mästarna, Linköping gästar Vittsjö.