Trygg i Vittsjö genomförde årsmöte. Brandvärnets framtid oroade!

VITTSJÖ. Trygg i Vittsjö genomförde under tisdagskvällen årsmöte. Hela styrelsen omvaldes. Brandvärnets framtid oroade.

Nästan 40 personer fanns på Furuliden då Trygg i Vittsjö genomförde årsmöte. Sivard Strand inledde med att välkomna ett antal nya chaufförer från Emmaljunga och Verum. 

I föreningens årsberättelse fanns att läsa att Trygg i Vittsjö övergripande uppgift var/ är att ”-bevaka Vittsjö med omläggande byar samt rapportera till myndigheter, fastighetsägare när något onormalt sker.” Föreningens cirka 50 chaufförer har under det gångna året väl levt upp till denna uppgift. Verksamheten kan drivas tack vare ett generöst stöd från såväl företag som privatpersoner i området.
Det konstaterades att den avgående styrelsen skött sina åliggande utmärkt och ansvarsfrihet beviljades.

fr. höger, Sivard Strand ordf, Kerstin Jönsson Sekr, Leif Thånell (röd tröja) kassör.

Under punkten val av nya befattningar i styrelse omvaldes samtliga personer till sina poster. Fortsatt ordförande i Trygg i Vittsjö är därmed Sivard Strand.

Under punkt motioner tog Sivard upp den aktuella frågan rörande brandvärnet i Vittsjö. Det handlar om att nuvarande brandbil i närtid skall bytas ut mot en mindre jeep, det blir därmed mycket försämrade resurser vid en olycka. Att dessutom brandvärnet inte är utrustat med hjärtstartare eller resurser för rökdykning både förvånade och upprörde många i lokalen. ”Toppstyrning”, -var ett ord som nämndes vid borden, -vad kommer sedan, nedläggning av hela brandvärnet? Det borde vara tvärtom, kommunen och försäkringsbolag borde vara intresserade av att tillföra mer resurser till brandvärnet! Det handlar ju om tidsfaktorn då en olycka inträffat. Därtill finns ju i båda brandvärnen /(Vittsjö och Emmaljunga) en viktig lokalkännedom som är värd att slå vakt om. Frågan skapade naturligtvis diskussioner och en del riktigt arga inlägg. Efter flera inlägg kom man fram till att föreningen måste agera. Man skall även uppmana andra föreningar och företag att göra detsamma. Slutsatsen blev att föreningen skall uppvakta kommunen i ärendet.

Efter mycket diskussion och trevlig samvaro avslutades kvällen med att föreningens medlemmar bjöds på smörgåstårta samt kaffe med kaka.

Top