Bjärnums Fornminnesförening har hållit årsmöte på Bjärnums Museum

Skriv ut

BJÄRNUM. Ordförande Håkan Andreasson öppnade mötet och hälsade alla extra välkomna med tanke på rådande väderlek. Val av ordförande och sekreterare för årsmötet blev sittande Håkan Andreasson och Anders Svensson. Till att justera protokollet utsågs Herbert Martinsson och Arne Wighagen.

I årsberättelsen 2017 kunde man läsa att det hade varit 11 sammanträde och att föreningen har ca 800 st medlemmar. Under året som gått har det inkommit ca 600 olika föremål t.ex. kläder, vävnader, böcker, en större kamerasamling, matsalsgrupper, allmogeföremål mm. Olika föremål har renoverats, däribland en mobil kompressor av märket Atlas Diesel från 1930 som skänktes av Per Perssons barn Arne och Lars-Göran, deras förhoppning var att den skulle återfå sin forna funktion och det arbetet blev klart vid årsskiftet. Tanken är att den ska visas upp på Teknikens dag den 25 aug.

Val av ordförande för 2018, blev Håkan Andreasson. Förslag från styrelsen inför 2018 för att utveckla museet var – frågesportskvällar med historiska inslag, dragkamp med olika lag, bakluckeloppis och någon form av kursverksamhet.

Efter avslutat möte bjöds det på Kaffe och kanelsnäckor samt musik av Rolf Persson och Erling Lundh. Information om museet kan man finna på hemsidan bjmmuseum.se och på facebook – Bjärnums Museum.