Mycket välarrangerad presentation av årets damallsvenska Vittsjöspelare

VITTSJÖ. Det var en fullsatt teatersal, då Vittsjö GIK för åttonde året i rad, presenterade årets damallsvenska spelare. Slutsatsen för kvällen blev, -ett imponerande starkt lag, -behov av 2 miljoner för att nå tabelltoppen, samt önskemål om en större publik vid lagets hemmamatcher.

Erika Nilsson, klubbens sportchef höll i arrangemanget. Hon hade lagt ner mycket arbete inför kvällen, och tagit ett helt nytt, mycket trevligt grepp. Hon inledde varje presentation med att visa barndomsbilder innan hon kallade fram respektive spelare. Imponerande att Erika lyckats få fram bilder från tidig ålder på samtliga spelare.

Erika Nilsson, klubbens sportchef höll i arrangemanget.

Efter ett tag fanns nästan hela 2018 års damallsvenska fotbollslag på scenen. Saknades gjorde landslagsspelarna Sandra Adolfsson, Linda Sällström, Emmi Alanen och Ebba Hed. Naturligtvis kallades även klubbens lagledning, chaufför, målvaktstränare och läkare fram.

Thomas Mårtensson, lagets tränare berättade att glädjande nog är 15 av fjolårets spelare med i årets lag. 2017 blev inte riktigt som det var tänkt. Vi drabbades av flera långvariga skador som satte sina spår. Det var dessutom en mycket jämn serie. Tänk, vi spelade oavgjort mot Rosengård. Örebro, som för inte så länge sedan spelade i Champions League ramlade ur serien. Detta visar på en mycket jämn serie.

Pengar betyder tyvärr mycket i dessa sammanhang, åtminstone i längden, fortsätter Thomas. Miljön påverkar naturligtvis också. För att våra spelare helt skall kunna ägna sig åt träning och spel på denna nivå, krävs ytterligare två miljoner, menar Thomas. Då skulle inte våra spelare behöva ha extrajobb vid sidan om sin allsvenska karriär. En fantastisk miljö har vi redan. Vi skulle även kunna ha en sjukgymnast på heltid och inte som nu bara vid enstaka tillfällen.

Thomas menade att han själv passerat ”bäst före datum” och att det behövs nya tankar för att föra laget ytterligare framåt. Det blev en hel del reaktioner både hos spelare och publik över detta uttalande.
Thomas menade att hans kollega Matthew Ross kommer att kunna tillföra mycket. Matthew har från sin tid i Frankfurt erfarenhet från bland annat spel i Champions League, som kanske är nästa steg för Vittsjölaget.

Matthew Ross tar över ordet och menar att han inte alls håller med Thomas i sitt tidigare uttalande. Jag ser dagligen Thomas enorma passion för laget, han är en stor tillgång och behövs verkligen. Jag är imponerad över laget, vi tränar hårt 1-2 gånger varje dag och varje gång lägger samtliga ner ett enormt arbete. -De är den hårdast arbetande grupp jag någonsin upplevt. De gör det naturligtvis för laget, men även för den lilla orten Vittsjö. Nu siktar vi mot toppen i tabellen, i världens bästa liga, avslutar Matthew Ross.

Erika Nilsson berömmer Vittsjös supporters. Utan er, hade vi troligen inte haft ett lag i damallsvenskan idag.

Madelene Johanesson, klubbens outtröttliga ”arbetsmyra”, som gör det mesta, vädjar om hjälp! -Vi behöver fler volontärer som är beredda att hjälpa till. Det kan handla om allt från enkla, inte tidskrävande insatser, till om du har lite mer tid, lite mer omfattande uppgifter. Jag hade blivit otroligt glad om jag haft en lista med namn jag kunnat ringa, då behov av hjälp uppstår. Hör gärna av er, eller prata med din granne.
Madde berättar vidare, att hon fick glädjande telefonsamtal från en herre under veckan. Han frågade om han fick skänka en gåva. När Madde fick klart för sig att det rörde sig om 150 000 kr trodde hon knappt sina öron. Men det visade sig vara sant.

Som avslut fick åhörarna möjlighet att ställa frågor.
-En fråga rörde antalet besökare vid hemmamatcherna, vi borde vara fler. Erika berättade att man skulle försöka locka större publik bland annat genom att locka barnfamiljer, hoppborg för barn m.m. Man konstaterade att det inte är lätt att locka publik, mycket annat drar samtidigt. Thomas menade att resultaten också är bidragande. 2012 hade vi ett publiksnitt på 1200 personer.
-En annan fråga rörde årets målsättning. Thomas var lite mer försiktig än Matthew och menade att vi skall hamna ”så bra som möjligt” medan kollegan Matthew siktar på den övre delen av tabellen.
Sista frågan rörde sponsorer. Underförstått, hur skapa ytterligare två miljoner. Erika berättade att det förutom redan nu etablerade sponsorer, saknas fler stora företag i omgivningen. Men, ”många bäckar små” ger också pengar, menar Erika.

Efter en dryg timmes trevlig och välorganiserad information, tackade Erika Nilsson de församlade supportrarna och hoppades på en fin kommande fotbollssäsong.

 

Top