Sockengillet i Röke planerar ge ut ny bok

RÖKE. Vinterväder med hala körbanor var sannolikt orsaken att enbart cirka 10% av medlemmarna kom till stämman med Röke sockengille. Normalt sett brukar församlingshemmet vara välbesökt vid stämman. Till ordförande omvaldes Rikard Arvidsson och stort sett blev det omval på de flesta posterna.

Orkestern Bjuvs ukulelegäng som underhöll i församlingshemmet.

Före stämman var det Bjuvs ukulelegäng som underhöll med både sång och musik. De flesta av 12 manna orkestern bestod av kvinnor som spelade sina stränginstrument. Några musiker hanterade dessutom munspel, trummor, dragspel fiol samt tvättbräda! Orkestern tackades med applåder efter varje nummer.

Före förhandlingarna var det kaffe med frallor som tilltugg. Under förra året arrangerades flera välbesökta samlingar. Redan nu har förberedelserna startat för utgivande av den 3:e Rökeboken 2018 med bilder.

Några av besökarna vid sockengillets årsmöte.

Rikard Arvidsson omvaldes till ordförande i Sockengillet. Omvalda i styrelsen blev Jonny Svensson, Christina Ottosson och Lennart Olsson. Efter avsägelse från Kent Thornström som ledamot i styrelse nyvaldes Mårten Bernekow. I de sju skilda utskotten blev det nästan uteslutande omval.
Stadgeändring beslutades att ordförande väljs på ett år från tidigare två år. Vidare beslutades att anta den föreslagna verksamhetsplanen för 2018- 2019.
Bland annat skall utspisningen av ”bottegröt” återupptas.

Top