PRO Vittsjö besökte Restaurangskolan

Skriv ut

 Vilket trevligt inslag och ett fantastiskt restaurangbesök på yrkesskolan i Hässleholm, ah frys bild o backa lite nu gick de lite för fort fram. Måste bara ta med lite fakta om skolan som sådan. Lite info; de har öppet fyra dagar i veckan utom när eleverna är ute på sin praktikplats i nån annans kök. De tar emot max trettio personer åt gången, så ring och boka bord det är ett gyllene tillfälle att äta gott, till ett bra pris och trevliga ungdomar som gör sitt allra bästa förr sina gästerna.

Under föregående PRO-möte gjordes en förfrågan, om intresse fanns bland oss pensionärer om ett besök på restaurangskolan inne i stan, o visst blev det ett gensvar av ett glatt jaa. Sagt och gjort, idag har jag och många med mig varit där för första gången men kanske inte den sista.

Väl där så möttes vi av trevlig personal med en välkomstdrink med blå nyans som fyllde ett glas, blått e flott och med ett vackert dukat bord.

Som förrätt kunde vi välja mellan räk/hummer cocktail med ett fantastiskt nybakat bergisbröd till eller en stekt råraka med löjrom och creme fraiche sås. Varmrätten som vi kunde välja mellan var kött eller fisk. Kyckling med pasta eller en ugnsbakad lax med pestosås, denna varma rätt var beställd innan.

I trevligt sällskap då smakar ju maten helt underbar och vi alla pensionärer som var med njöt av fulla drag för visst är det skönt med god service och trevlig personal där maten är prio nr ett.

Ett stort tack för denna härliga sammankomst säger jag till de som arrangerat denna utflykt men också ett hjärtligt tack till de ungdomar som var involverad för en lyckad middagsbjudning på hög nivå. Några av dom syns här ute på golvet men fler fanns inne i köken, de behövs alla. Stort tack och på återseende längre fram.