Arnes Motor sålde 40 nya skogshjälmar

VITTSJÖ. Inte var det folkvandring med bilturer till Arnes Motor i tisdags. Även gatans utrymme fick tas i anspråk för bilismen. Utan överdrift kan det sägas att visst var det öppet hus i de moderna lokalerna. Stundtals var det trängsel vid ingången då det blev en pratstund med bekanta. Det enda som fanns till påseende utomhus var arbetande motorsåg och demonstration. Närmare 300 intresserade besökare kom till dagen.


Ann Marke, Södra informerade om säkerheten i skogen.

Den mesta informationen hade skogsföretaget Södra. Ett bord med information om säkert skogsarbete fanns och även där fanns informatör som svarade och informerade. Där klargjordes riskerna vid skogsarbete men också olika säkerhetsaspekter. Det grundläggande vid skogsarbete är givetvis en motorsåg med dessa säkerhetsutrustning.

Skyddskläder och skogshjälm är ett måste vid allt skogsarbete. Det kom skogsarbetare som insåg att deras hjälm som var mer än fem år gammal inte klarade alla säkerhetskrav. 40 nya skogshjälmar fann nya ägare vid butiksträffen hos Arnes Motor.


Kanske kan denna motorsåg ha en föryngring?

Villiga instruktörer ger nyttiga tips. Utanför butikslokalen fanns en firma för motorsågar med en stock på ”sågbocken”. Där fick intresserade prova på att kapa av en bit på stocken. Där fanns även demonstration av ”världens lättaste kraftpaket”. Tillfälle fanns med provåkning med denna kraftpaket!


Information från instruktionshäftet kan vara bra före inköp!

Inne i butiken fanns givetvis det senast utbudet av åkgräsklippare och motorsågar. Några besökare passade också på att förvärva det senaste inom skogsbranschen, sågkedjor samt tillbehör.

Korv med bröd samt valfritt senap och eller ketchup. Kaffe och kaka ingick även ut gratisutbudet i butiken.


Rune och Mariana Gunnarsson tar emot nöjda köpare.

Arnes Motor bildades av Arne Gunnarsson 1960 i mindre ”skrubb” hos lokalföreningen. Moderniseringen inom skogsbruket var på gång och snart utökades verksamheten med anställda samt större lokaler. Gräsklippare och andra trädgårdsredskap fann allt större marknad. I dag har Arnes Motor det allra mesta för manuellt skogsbruk samt för torpare och tomtägare.

Top