Fantastisk

Att uppleva Musikteaterskolans Vårshow 2018 är som att bli förflyttad till tidigare besök på teater i Oslo under 1970-talet.

"Cabaret" med sina tidstypiska kostymer och den speciella sminkningen från teaterns 30-tal i Berlin, där nazismen börjar att växa fram är välkänd.

Först en härlig och medryckande musik med ung energi som fyller rummet. Starten är lovande för den 2½ timme långa föreställning som en fullsatt salong får uppleva.Föreställningen är delad i fyra avdelningar och inleds med Cabaret, sen följer Cats, den med allla katterna ni vet, sen följer en mindre känd som heter American Idiot och slutligen avslutas föreställningen med Waitress som är baserad på filmen med samma namn. De två sista med typiskt amerikanska uttryck i klädsel och stil, musik och ungdomen djärvhet. Fullt ös hela tiden och omväxlande reste sig håren på armarna för att sedan avlösas av rinnande tårar.

Man får verkligen framtidshopp när man ser de aktivas energi och driv.Detta är ungdomar mellan 19 och 27 år som sökt sig hit från hela landet. Hit till Bjärnum har de kommit för att förbereda sig för en vidare utveckling inom performance, dans, skådespeleri, sång och andra sceniska uttrycksformer.

Samtidigt demonstrerar ungdomar över hela Amerika mot vapenförsäljningen efter skolskjutningarna. Vi hejar på ungdomen, det är de som ska rädda världen.

Ni ska veta att alla medverkande hade en avgörande roll i föreställningen. Bravo. Detta reportage skulle ha behövt haft en ljudfil för sångerna och musiken var så bra. Bilderna från bakom scenen visar där det sociala samspelet som är avgörande för att det som sker på scenen ska växa fram.

Det finns ett fåtal biljetter kvar till föreställningarna den 7/4 och 8/4. Dessa kan bokas på denna länk.

 

Top