Påskens gulprydda dagar

Skriv ut

VITTSJÖ. Dom var som bortblåsta i år, dom har kanske köpt elmotor o då går det undan med kvasten. 

Men jag saknade dom i alla fall. Vilken tur att jag gjorde om min dörrkrans o klädde den i vårens ljusa färger för nu är tiden inne för vårens ankomst säjer dom som vet. Vilken tur att tiden inte står still för när jag var liten o bodde i mitt föräldrahem, då var påsken inget vidare kul precis. Då tyckte vi barn att tiden sniglade sig fram. Ingen lek med de andra barnen utan bara att va still, huga mej och inget letande efter påskharens gång heller. Idag är det lite mera ståhej kanske, för visst kom påskharen hit och barnbarnens uppfinningsrikedom sätts på prov för att leta upp påskäggen som var gömda. Blir tuffare för varje år men dom tycker det är kul.

 

Ja fick ta emot en vacker blomstergrupp med olika gula blommor sammansatt med påskpynt i och som varar länge och doften är mm va gott. Blommor som jag planterar ut i andra krukor när det är dags o sätta ut, så varar dom länge för att sen hamna i rabatten. Där de återkommer varje vår. God mat och dryck är ju ett återkommande tema när min familj strålar samman under en dag eller två.

Det är inte lika mycket pynt som plockas fram till denna gångna helg, men jag har sparat mina barns pynt som har ”några år” på nacken, en härlig kyckling som är gjord i lekis eller på kyrkans barntimmar, där tvistar dom inblandade. Spelar ingen roll jag hänger upp den varje år, tycker den är vacker i sin enkelhet och gjorda av små barnahänder. Påskpynt hemmagjorda i piprensare i olika färger tillsamman med lite tyg och flirtkulor eller köpt i småbutik gläder alla barnföräldrar.

Under åren som gått så har jag inhandlat små påskpynt men också fått i gåva. Jag plockar fram dom lagom till påskhelgen, de får stå framme några dagar eller rättare sagt dryga veckan för påsken är ju mer än påskafton inte att förglömma. Nu är snart tiden inne att plocka undan de färgglada påskpyntet, och så får jag vänta på solvarma dagar som brukar komma i april, kanske.