Fiberarbetet i Vittsjö har startat

 Denna vecka startade äntligen arbetetet med att lägga ner fibern i Vittsjö. Den envisa vintern har försenat starten av arbetet men nu är det full fart. Som planerat startar man på 'fågelområdet', Ugglevägen, Duvgatan samt Falkgatan. Idag grävdes det på två olika ställen på det området.

 Samförläggning sker av Telias respektive kommunens fiber. Gul fiber är Telias, grön fiber är kommunens. Arbetet går ganska snabbt, först grävs det ett smalt dike som är 60 cm djupt, sedan rensas det från sten och ojämnheter, fibern läggs i och sen återfylls diket med ett lager fin sand och slutligen fylls diket igen med det gamla materialet.

Förgreningen in till fastigheterna görs samtidigt men själva dragningen över tomten görs vid senare tillfälle.

Det är Telia som via AKEA har kontrakterat TA Mark AB att utföra den första delen av arbetet. Enligt kommunens egen planering hade det troligen inte skett någon fiberdragning i Vittsjö under 2018.

Hässleholms kommun har lyckats placera sig på plats 284 av 287 av landets kommuner när det gäller bredband via fiber. Enligt en färsk undersökning av Post och Telestyrelsen är det endast 28% av invånarna i Hässleholms kommun som har tillgång till fiber...kan detta möjligen bero på kommunens motarbetande av privata aktörer?!

Top