Flykten från Syrien till Vittsjö återgavs

VITTSJÖ. Säsongens sista sopplunch i församlingshemmet hade internationell prägel. Föreläsare var inflyttade Hazem Kudaimi som berättade om dramatiska resan/flykten till Sverige. Numera har han sin fru och barn i Sverige och har fått fast anställning i Skansenhemmet.

Hazem Kudaimi som berättade om sin dramatiska flykt till Sverige.

Inför vårvädret utanför inleddes samlingen unisont med ”Var jag går i skogar”. Köksmästarna Eva och Sven Andreasson bjöd åter på smaklig måltid med ingredienserna lax och ”allahanda” grönsaker.

Dagens gäst var Hazem Kudaimi. Han berättade om dramatiska flykten från Syrien där han lämnade föräldrar och syskon. Med vansklig båtfärd kom han till Egypten för fortsatt färd till Sverige och Vittsjö. Han har återförenats med familjen, maka samt två barn i Sverige. Han poängterade att han kände sig trygg i Sverige där han nu har anställning som vårdbiträde. Har var även tacksam för all den hjälp familjen har fått i sitt nya hemland.

Några av besökarna vid sopplunchen har inmundigat måltiden.

Carl- Olof Danielsson tolkade lyssnarnas tack för utförlig levnadsbeskrivning samt lämnade blomster. Tack framfördes även till källarmästarparet Eva och Sven Andreasson för utmärkt förplägnad under lång tid samt välkomnade dem till hösten. Även paret fick present som tack. Sammankomsten avslutades med ”Tryggare kan”.

Ytterligare ett sällskap som lät sig väl smaka.

Top