En musik- och kåserikväll på biblioteket i Vittsjö.

Bibliotekarie Tomas Gyllander hälsade välkommen och presenterade Malene Langborg.

Malene bor i Vittsjö och är ett stort fan av Monica Zetterlund. Malene som översatt Monica Zetterlunds bok från svenska till danska har blivit inspirerad av Monicas personlighet , humor , vemod och hennes svenska folksjäl. Monicas karriär sträckte sig över 40 år och inte bara i Sverige utan i USA och Europa.

Vi som var på biblioteket 25 personer fick veta att Monica var stolt över en skiva som hon spelat in med Bill Evans, hon spelade revy med Hasse och Tage och i Paris träffade Monica Marlon Brando. Listan kan göras lång om hennes karriär.

Malene varvade på ett naturligt sätt Monicas låtar med berättelsen om Monica.Vi fick njuta utav Malenes sång och gitarrspel i bi.a “Mr Carry” “Monicas vals” “Att angöra en brygga” en politisk låt skriven av Tage Danielsson “Var blev ni av”.

1991 gjorde Monica succe med Mikael Wiehes “Ska nya röster sjunga” den framförde Malene för oss. Ett besök i Hagfors kan man också göra på museet där Monicas karriär är dokumenterad. Malene har varit där.

Som avslutningen på kvällen fick vi höra visan “Ellen” en visa om mogen kärlek skriven av Jan Sigurd. Tomas tackade Malene naturligtvis med en bok. Mingel och kaffe med hembakade kakor smakade bra efter vi mött Malene och Monica.

Top