Skoglig dag med korv i Lönsholma

VITTSJÖ. Skogsägare och andra intresserade samlades i Lönsholma till Sydveds skogsdag. Upp emot ett hundratal intresserade tog sig till åkergläntan invid bokskogen. Där fanns ett antal skogsmaskiner av skiftande slag. Efter hand började maskinerna sitt arbete. Skördare av större modell kapade, kvistade och apterade enligt schema.

Några besökare vid skogsdagen bland stock och tält. Skotare fortsatte med lastning på skogsvagnen för vidare transport till förädling. Där fanns skilda modeller av skördare, var och en lämpad för sin uppgift. En skotare av miniformat skötte både på- och avlastning inom begränsat område. Några maskiner saknad kedjor medan andra var försedda med band eller kedjor.


En skotare i arbete vid bokskogen.

I dagens program fanns även en tipsrunda i den ännu inte lövade bokskogen. Intill området var en dikesmaskin i arbete med upprensning av ett skogsdike.


Det kan även vara intressant med lek bland virket.

Informationsblad fanns tillgängliga samt nyttoartiklar. Vidare lämnades det synpunkter på gallring och annat som är till fördel för den skogliga verksamhetens bästa lönsamhet.

Top