Solig söndag med ljuva dofter och fågelsång

VITTSJÖ. Har man lovat så har man. För drygt ett år tillbaka så skrev jag en liten artikel om Vittsjö golfbana och dess ljuva natur där runtom men också om krogmat, kansli och deras planering om att uppföra små stugor. 
Nu e det dags för mig att bege mig dit för att se hur det har gått med deras insatser.

Jag blir väl mottagen av golf-restaurangchefen och övrig kökspersonal, samtliga är nya i detta kök men har en lång erfarenhet av att laga mat. Idag så serveras det dansk ”fläskestek” med potatis och allt annat som hör till, chokladpudding och kaffe därtill. Måste bara säga de var himmelskt underbart gott och dejligt, vilken sprödhet de var på svålen, mm sagolikt. En restaurang där man kan beställa det mesta under dagen, både varm mat men också a la carte. Det serveras allt från kallt vatten till öl, golfkrogen har fullständiga rättigheter. Öppet alla dagar i veckan och alla är hjärtligt välkomna in på golfkrogen.

Jag går ut och går över gården och ner mot en klunga av glada människor som just har spelat klart på en green, en green som ser ut som grön sammet mot en klarblå himmel. De stannar till så jag kan ta en bild, tack för den. Denna soliga söndag med god mat och fågelsång.

Fjolårets planering verkar ha fungerat bra, angående de ideér som var aktuella då, ett antal golfstugor för övernattningstillfällen för långväga golfspelare som deltar i golfspel som varar under flera dagar. Men också hinna med att få en golfhelg med flera golfrundor som kan spelas i lugn och ro över en helg, inte dumt alls. Dessa små parhus är placerade i kanten av träningsgreen och med en behaglig utsikt över en del av golfbanan. Trevligt alternativ och ett bra tänkt.

Top