44:e Vittsjön runt med idealiskt motionsväder

Skriv ut

VITTSJÖ. Vittsjön Runt lär vara enda kvarvarande i sin storlek av motionsloppen i Skåne. Idealiskt väder lägrade sig över Gåsadammsparken där traditionella starten skedde. Nära inpå 50 motionärer ställde upp vid banderollen för start. Något startskott har inte förekommit de senare åren. Det är mer tillförlitligt med blåsning i musikaliskt horn.

Sekunderna efter startblåset var det spridning på startfältet.

I startfältet fanns även två medlemmar från räddningsvärnet som tog sin kända motionsrunda. Inte nog med det. En av ”soldaterna” hade dessutom sin 1,5 år gamla son i barnvagn som fick finna sig i sitt första motionslopp i barnvagn! Även dessa kom i mål vid Sjöstugan, sonen säkert halvsekunden före pappa Christian Svensson. Detta lopp ”Vittsjön runt” är ett regelrätt motionslopp, varför ingen löpare utsågs som segrare. Alla var segrare då de passerade målsnöret.

För ovanlighetens skull var räddningsvärnets mannar inte lika snabba som då larmet har gått. Strax efter passerande av Kallsjön fanns den enda chansen att fylla på kroppslig vätska. Alla hade inte tid att hugga tag i en mugg utan fortsatte med blicken riktad mot mål.

En de de allra yngsta som klarade av svettiga tre kilometer. Vid idealiska målgången vid Sjöstugan kom de löpare först till målsnöret som motionerade tre kilometer. Sen kom medellöparna som avverkade 5,8 kilometer och slutligen började långlöpare som avverkat tio kilometer att komma in i rätt lunk i nerförslutet. Blåbärsloppet hade start och mål vid Sjöstugan med några hundra meters terränglopp.

Ett par motionärer som inte tävlade om vem som skulle passera målsnöret först! Glädje och trivsel går före. Alla löpare i de olika loppen deltog i lottning av priser och dessa kunde hämtas direkt efter målgång. Vid målgången blev det utspisning av motionärerna med banan eller lite välbehövlig påfyllning av vätska. Sara Jönsson har ypperlig tävlingsledare och bekräftar att nästa års lopp sker lördagen före Pingsthelgen.