Förbundskapten Peter Gerhardsson besöker söndagens match på Vittsjö Idrottspark

Skriv ut

VITTSJÖ. Svenska damlandslagets förbundskapten Peter Gerhardsson kommer på besök på söndagens match mot Kopparbergs/Göteborg FC.

Gerhardsson som tillträdde som förbundskapten efter EM sommaren 2017 gör sitt första officiella besök som förbundskapten på Vittsjö IP. Peter Gerhardsson och övriga ledare i landslaget håller just nu på för fullt med förberedelser inför de spännande VM-kvalmatcherna mot Kroatien och Ukraina som ska spelas på Gamla Ullevi torsdagen 7/6 samt i Ukraina den 12/6.

Peter har varit på en träning på Österås tidigare i vår och det är uppskattat och givande att få möjlighet att ha honom på plats hos oss i Vittsjö vid matchtillfälle. Vi hälsar honom varmt välkommen till oss, säger sportchef Erika Nilsson.

-Tidigare i vår var jag och Magnus Wikman (ass tränare) runt för att träffa spelare, tränare samt organisation i de olika klubbarna. Eftersom vi lånar spelarna till landslaget är det viktigt att få en bild av hur spelaren fungerar i sin hemmamiljö och att få en bild av hur man jobbar ute i klubbarna, säger Peter Gerhardsson.
-På söndag kollar vi spelare som skulle kunna vara aktuella för landslagsuppdrag bland annat till damlandslaget, U23 och om möjlighet finns även spelare till de yngre landslagsuppdragen.