300-klubben besökte Vittsjölagets träning samtidigt som lagets målvakt Chandra Bednar fyllde år

Skriv ut

VITTSJÖ. I den ljumma onsdagskvällen hade ”300-klubben” bjudit in sina medlemmar till Vittsjö Idrottspark för att ta del av hemmalagets träning.

Årets första träff var arrangerad som ”dropp in”. Just nu har 222 personer genom att stödja med 300:- anslutit sig till klubben. Detta ger 66 600:- till fotbollen! Målet enligt initiativtagarna är att försöka bli 300 ”medlemmar” i år. 
Är du inte redan medlem i ”300-klubben” så går det enkelt att bli det via klubbens hemsida där all information finns, eller klicka här.

Från klockan 17 fanns möjligheten att från åskådarplats följa det damallsvenska fotbollslagets träning. 

Publiken överraskade samtidigt genom sång lagets alltid glada målvakt Chandra Bednar som under onsdagen passade på att fylla år.

Naturligtvis har alla i laget siktet just nu inställt på den viktiga hemmamatchen mot Göteborg på söndag. Noterbart var att spelarna verkade ge allt samtidigt som man inte kunde ta miste på att de upplevde träningen som rolig.Samtidigt som 300-klubbens medlemmar tittade på träningen bjöds det både grillad korv och kaffe med hembakta kakor. Naturligtvis var det mycket snack om fotboll/ laget bland publiken. Många av besökarna är inbitna supporters och har bra koll på laget och spelarna.

Då träningen var slut kom lagets båda tränare Thomas Mårtensson och Matthew Ross till publiken för att berätta lite om laget och spelarna. Matt berättade om vikten av tre parametrar, Fokusering, Motivation och Vilja. Något som man under våren arbetat mycket med att implementera i laget. Varje match är oaktat tidigare vinst eller förlust en helt ny match som kräver fullständig fokus. Idag är samtliga lag i damallsvenskan så bra det inte duger med 90% insats i någon match för att bärga en seger, säger Matt.

På söndag spelas den femte omgången av årets serie. Det är som nämnts Kopparbergs/ Göteborg FC som gästar Idrottsparken. Naturligtvis behöver hemmalaget förutom fokus på matchen dessutom allt publikstöd som går att uppbringa för att säkra en seger. Så vi ses på Idrottsparken på söndag!