Sommarkvällsmusik med humor i Skinnaretorp

Skriv ut

SKINNARETORP. Det var inte enbart Musik i sommarkväll i Skinnaretorp. Det blev även humoristiska inslag, det blev andakt och det blev hyllningsvisor samt bredda mackor. Värdpar var Ingegerd & Rolf Nilsson, De flyttade till denna boplats för 15 år sedan och vid den allra första Musik i sommarkväll medverkade Verumskören. Nu återkom denna kör till Skinnaretorp.

Curt Nilsson leder Verumskören som inte denna gång sjöng ”Sol och måne!

Paret Nilsson har tidigare varit bosatta i Gundrastorp och därför var det naturligt att Gundrastorp syförening arrangerade denna träff. Verumskören med Curt Nilsson som ledare inledde med Den blomstertid som blev unison medverkan. Kören framförde ”Sommarglädje” och fortsättningen blev det unisont med kören som försångare med Han är min sång och glädje. Curt Nilsson är välkänd även som stor humorist och efter hand blev det flera humoristiska infall. Vitsen med konfirmand och under kommer ev att publiceras vid senare tillfälle!


Stämningen var i dur vid sommarträffen.

De nära 50 besökarna fick tillfälle att delta med ”hand i hand” under sången om ”skilda världar”. Sen blev det uppehåll i sångarglädjen då föreningens medlemmar bjöd på bredda smörgåsar. Kvällens andra medverkande var förutom Mats Lunnergård även Stefan Dahlström. Han meddelade att kvällsfika kostade en frivillig avgift med minst en tjuga. Dessa intäkter tillfaller bland annat IM och ”Smile”. Humorladdade Dahlström poängterade att välgörande ändamål kunde även gälla hans villa under uppförande!


En del av besökarna vid träffen i Skinnaretorp.

Programmet fortsatte med unisont O store Gud, följt av någon form av rytmisk dans till musik! Stefan Dahlströms andakt fick anknytning till denna dans där musik och tro kan vandra hand i hand. Även en omusikalisk person kan tolka dans och musik på sitt sätt. Med Mats Lunnergård vid spelinstrumentet höll Dahlström avslutningsbön till musik. I samklang med naturen blev det unisont I denna ljuva sommartid.


Även vid detta fikabord var stämningen i dur.

Kören från nabosocknen sjöng I Herrens händer varefter kören framförde ytterligare sång, denna gång i olika stämmor. Värdinnan hade nyligen jubilerat och flera hyllningsvisor gavs till hennes ära samt skallande leve i det gamla stallet. Blomster delades ut till medverkande och andra förtjänta deltagare. Slutligen blev det dragning i lotteri från välfyllt vinstbord. Den gemytliga sammankomsten avslutades med Bred dina vida vingar.