Årets Summer Camp är i full gång

VITTSJÖ. Denna veckan råder full aktivitet vid Vittsjö fina friidrottsarena där samtliga friidrottsgrenar provas på av 50 entusiastiska ungdomar.

För fjärde året i rad arrangerar Vittsjö GIK Friidrott ”Summer Camp” vid Vittsjö fina friidrottsarena. Under samtliga år är det Håkan Andersson som hållit i trådarna. Som besökare slås man direkt av den fina organisation som råder. Ansvariga verkar ha tänkt på ”allt”. Ungdomarna är glada och fyllda av entusiasm över att få prova någon ny friidrottsgren.

Håkan berättar att han i år har åtta mycket duktiga tränare till sin hjälp. Därutöver finns en nyhet för i år. Vi ha skapat en ”föräldra-pool”. Ett antal föräldrar som hjälper till med mycket av det praktiska. Det handlar om allt från att fixa vatten, hjälpa till vid matlagningen, till att samla och ledsaga de som behöver genomföra toalettbesök, berättar Håkan. Även i år finns Sven Andreasson med som kock, detta är vi mycket tacksamma för, fortsätter Håkan.

Målsättningen är att ungdomarna skall få prova samtliga friidrottsgrenar men därutöver även fotboll, fortsätter Håkan. I år har vi förutom ungdomar från vårt närområde även de som kommer från Stockholm, Eskilstuna, Degeberga och Staffanstorp. Kravet vi har är att ungdomarna skall ha någon anhörig här på orten bland annat för sitt boende, säger Håkan.
Vi har inte gjort någon större reklam för vår Summer Camp. Det vi skrivit på vår hemsida och anslagit nere vid affären har spridit sig långt och verkar räcka.

Efter ett tags idrottande kommer samtliga ungdomar för vatten- paus. Förutom vatten serveras även olika slags frukt. Kvarten senare är det dags för de fyra grupperna att ge sig ut mot nya erfarenheter vid en ny station med en ny friidrottsgren.

I år har vi fått ett litet problem, det är solen och värmen som skapat problem främst under eftermiddagarna. Vi blev tvungna att sätta upp presenningar vid matborden för att skapa lite skugga. Som du ser är det populärt att komma i skugga nu under pausen, berättar Håkan.

Nu kör vi vidare mellan klockan 9 och 15 fram till fredag, då vi avlutar årets Summer Camp. Då har samtliga ungdomar med sig en erfarenhet som kanske i framtid väcker ett intresse för någon gren inom friidrotten, avslutar Håkan Andersson.

 

Top