Vägkyrkan i Farstorp har startat

Skriv ut

FARSTORP. Vägkyrka årgång 19 har startat i landsortsbyn Farstorp. Information om verksamheten har lämnats på denna sida för ett par dar sen. Varje vardag under denna och nästa vecka finns intressanta program.

Göingemusikanterna som underhöll vid vägkyrkan.

I måndags fanns Svänggänget på plats i den lilla men utsmyckade kyrkan.

I tisdags var det Göingemusikanterna som tog plats i helgedomen och underhöll cirka 35 besökare. De tre musikanterna hanterade dragspel, klarinett, fiol och saxofon samt spelade bland annat visor om sommaren. I programmet ingick även två sommarpsalmer med unison medverkan. Vidare blev det melodier i vals- och hamboform. Registret omfattade även polka och schottis. Programmet avslutades med ”Jag har bott vid...”. Det hade inte varit fel om musikanterna hade presenterat sig samt musikstycken!

Gemytet var på toppen även vid detta kaffebord.

Andakten i kyrkan hölls av Jörgen Nilsson, Mala där han framhöll kyrkans betydelse i stort och smått. Församlingarnas diakoni har också stor betydelse för kyrkliga verksamheten.

Kaffetåren smakade liksom konstverket på väggen.

Nästa programpunkt blev i församlingshemmet där ”kaffekommittén” hade dukat upp välfyllda fat.

Stämningen var god kring de utplacerade borden där ytterligare bekantskaper grundades. Större delen av besöksskaran kom utsocknes från.