Vägkyrkan i Farstorp fortsätter även nästa vecka

Skriv ut

FARSTORP. Musik och sång fyllde hela kyrkan i Farstorp vid vägkyrkans fjärde program. Det var Bygdespelarna med Boel, Malin och Marie Bengtsson samt Arne Lindeberg, Nils Erik Palm och Gunnar Olofsson. I ensemblen ingick även 96 årige Gunnar Larsson från Hästveda som hanterade mandolinbanjo. Omkring en tiondel av Farstorp befolkning kom och lyssnade. Fakta är att ortsbefolkningen var i minoritet!

Ensemblen med lokala förmågor spelade och sjöng vid vägkyrkan i Farstorp.

Konserten inleddes med med musik i anslutning till spelmansstämma. Sen följde ”Det var en gång” med Marie Bengtsson och Arne Lindlöv som solister samt duett. Sen följde visan om ”den som gjorde en fela” med Marie Bengtsson som solist. Efter en valsmelodi blev som solo/duett med ”Min kung och jag”.

Malin Gångemo Nilsson höll dagens andakt i Farstorp.

Med ensemblen som musiker sjöngs psalmen Över berg och dal. Dagens andakt hölls av Malin Gångemo Nilsson. Hon anknöt till längtan efter ljuset och värmen som kom med vårsol. Minnet av detta är värdefullt till kommande kyliga och mörkare nätter. Andakten avslutades med unisona psalmen I denna ljuva sommartid.
Underhållningen i templet fortsatte med ”En liten Elin”, samt svensk/norska visan ”Flyg du lilla fågel”. Flera andra visor och sånger framfördes innan avslutningen: Han är min sång och glädje, sjöngs och spelades i den gamla helgedomen. Sen var det inbjudan till församlingshemmet där kakbordet stod dukat och väntade på fikagäster.

Gladlynta gäster samlade i församlingshemmet.

Mindre och större kaffebord i församlingshemmet blev snabbt upptagna av kaffesugna gäster. Bekanta och obekanta kom i livligt samtal och sorlet kan jämföras med gammaldags ...möte. Trivseln var på högnivå med samtal och ventilation inom flera ämnen.

Även vid detta kaffebord var stämningen på hög nivå!

Vägkyrkan fortsätter hela veckan med denna veckas avslutning på lördag klockan 18 med doktor Gladers med andra spelmän underhåller med sång och musik. Vägkyrkan fortsätter närmast med början på måndag klockan 14 samt avslutas på fredag.