Träffpunkt Lindens sommarutfärd

Skriv ut

VITTSJÖ. Alla trogna Linden besökare genomförde med buss en endags resa.

Färden var planerad till Flädergården där vi blev varmt mottagna av gårdens ägare syskonen Anna-Maria och Per.

Det avnjöts äggakaka, stekt fläsk och lingon. Jättegott. Efter maten lyssnade vi till gårdens historia. Per informerade att från början var gården lantbruk men att man i stället för att odla spannmål började att odlada fläderbuskar. 

Blommor och bär plockas manuellt och tas tillvara i hem-kokeriet. Saft, marmelad, gele och senap tillverkas. Naturligtvis skulle vi också njuta av alla de 600-700 sorters pelargoner.

Anna-Maria höll ett pelargon föredrag om ovanliga och mycket ovanliga sorters pelargoner. En information om växternas skötsel fick vi också. Besöket i pelargon huset var imponerande och här kunde man inhandla både sticklingar, plantor och ”färdiga” pelargoner.

Färden gick vidare mot Hovdala. Ett Hovdala som i det vackra vädret var skönt att strosa omkring i. Glassen hade strykande åtgång och en och annan kopp kaffe blev det också.

Många intryck och trevlig samvaro. Ett perfekt anordnat och genomfört arrangemang. Så var det dags att ställa färden mot Vittsjö med 30 glada, nöjda resenärer.
Tack till alla medverkande.