Vägkyrkan i Hörja har flera samlingar

HÖRJA. En av de få församlingar inom regionen som har vägkyrka finns också Hörja. Denna aktivitet började den 27 juni och avslutas den 1 juli. Samlingarna börjar med andakt i kyrkan klockan 14 och avslutas med fia i församlingshemmet. Vid flera tillfällen ske även annan aktivitet. 

Syskonen Evelina och Emilia Carlsson sjöng flera sånger i kyrkan.

I fredags var det syskonen Emilia och Evelina Carlsson som till pianomusik sjöng flera sånger i kyrkan. Andakten i helgedomen hölls av diakon Marie Carlsson varefter det inbjöds till samling i församlingshemmet med kaffe och tilltugg.Bertil OBON Nilsson var dagens gäst som berättade om människor han mött samt skrivit i tidningen om. Han berättade om VM i fotboll på 1950 talet som han lyssnade från en bilradio vid sällsynt besök på Frostavallen. För en ”bonnapåg” var det en upplevelse att åka tåg från Hästveda till Höör. Mer lokal var förankringen hos lokala politiker där bland annat Olle Aronsson från just Hörja kom in i bilden. OBON berättade om ett sällsynt besök hos dåvarande Hörja livs med flera avdelningar i butiken. Intill fanns också bensinmacken som enligt en skylt hade öppet dygnet runt. I en journalist vedermödor var också att bära en biskops väskor för att i gengäld få en intervju. Händerna hade fast grepp om väskorna varför några anteckningen inte kunde se. Efter greppet om väskorna lossnat försvann den kvinnlig biskopen. Ännu snabbare var OBON att ta sig in på en toalett och låsa dörren. Sittande på enda platsen med nedfällt lock avslutade journalisten sitt uppdrag. Anteckningsblock och penna kom fram på den obekväma sittplatsen. Då antecknades samtalet med biskopen!

Bertil OBON Nilsson berättade om många olika personer han hade mött.

I arbeten ingick även intervjuer med kungligheter och mäktiga statsmän. Flera hundraåringar hade blivit offer för OBON:s intervjuer. Vid ett tillfälle näpste en hundraårig kvinna sin son som gjorde ett olämpligt inlägg. I journalisten uppdrag var sammanträffande med allt från höga politiker, från Erlander ner till Fridolin.

Efter intressanta livsberättelsen tackades föreläsaren med blomstrande ros. Samtidigt med samlingarna i församlingshemmet fanns då utställning från flera hantverkare.

Top