PRO Vittsjö sommarfest blev lyckad

Skriv ut

VITTSJÖ. Sista fredagen i juni så höll Vittsjö PRO sin sommarfest i gamla skolan i Hårsjö, dagen kom med värme och soligt väder. Ordförande Sivard Strand hälsade alla hjärtligt välkomna till denna vår-avslutande tillställning.

Den gamla skolsalen var fylld med glada pensionärer som hade anmält sig till sommarfesten. Det var nästan 70 pensionärer som ville tillbringa denna ljuvliga eftermiddag tillsammans. Som vanlig så passade förening på att sälja lite lotter med chans till fina vinster till hugade spekulanter och alla vann ju något.

Borden var vackert dukade med färgglada servetter, på borden fanns det också ljuva tvåfärgade kvistrosor i vas, vilka härliga nyanser det finns idag på blommor.

Maten var som vanligt jättegod och idag serverades det kassler med grönsaker, grillad kycklingfilé inlindad i bacon, sallad och en ljuvlig potatisgratäng och med smör och kavring därtill. Visst är framdukningen en verklig fröjd för ögat och den ljuva doften som sprider sig i lokalen, är heller inget som går av för hackor. Fantastiskt gott var det. En eloge till alla som är delaktiga i dukningen och till kockan i köket.

En lille en till maten kan ju vara kryddad med allehanda smaker, som här kryddad med ”vildmarkskryddor” men vatten öl går lika bra till maten. Man väljer själv.

Efter maten blev det en kortare tipsrunda med frågor att besvara, lite lagom svårt. Skiljefrågan med blomsterbönorna avgjorde det hela. Många med samma antal rätt och alla väntade med spänning, vem de lyckliga var. Samtliga vinster var skänkta av pensionärerna.

Dagen underhållnings artist var ju en före detta fiskare från grannlänet österut. Hans namn är Stefan Nilsson som underhöll pensionärerna med sin röst, gitarr och sin musikaliska låda. Många musik arrangemang blev det, en fantastisk gladlynt vissångare som framförde många kända låtar med bravur. Allt från pop till Elvis och många andra svenska artister genom tiderna, bra gjort. Stefans mellansnack med härliga vitsar höjde verkligen stämningen till topp. Underbart när man får höra skratten höjas upp mot taket.

En sommarfest som blev lyckad tyckte jag och många med mig även PRO s ordförande sa det så, då är det väl sant. Han tackade för en trevlig eftermiddag, önskade alla en trevlig och skön sommar. Han tackade Ulla o Kurt Aronsson för all dess hjälp, även till kockan för god mat. Vidare så säger han ett stort tack och en eloge till alla de som hjälpt till under året, utan dom blev det inget. Han fortsätter att säga ett stort tack till Hästhults AIK, ägare till Hårsjö gamla skola för att de håller iordning och fixar den i fint skick. Och dagen musikunderhållare får också bra betyg, säger Sivard.

Fortsätter med att berätta att årets cykelutfärd är på G, annons kommer. Avslutar med att berätta att upptakten till hösten blir på Sjöstugan fredagen den 10 augusti kl 14,00, Välkomna ska ni vara då.

Trevlig sommar och ett stort tack till alla så ses vi.